“¶λλα είχαμε συμφωνήσει”

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν την Πέμπτη και την Παρασκευή τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας λόγω της 48ωρης απεργίας των γιατρών.

Οι γιατροί αντιδρούν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που προβλέπει μικρότερες αυξήσεις στους βασικούς μισθούς από αυτές που είχαν συμφωνηθεί μεταξύ της ομοσπονδίας τους και της ηγεσίας του υπουργείου.

Κατά την ακρόαση των φορέων στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής που εξετάζει το νομοσχέδιο, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γιατρών, Νίκος Τσούκαλος, ζήτησε από την αντιπολίτευση να σταθεί δίπλα στους 23.000 γιατρούς “που νιώθουν προσβεβλημένοι και όχι σε αντιδρώσες μειοψηφίες”, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος τόνισε ότι η σύναψη συλλογικής σύμβασης αποτελεί ένα βήμα για την πάταξη της διαφθοράς, προσθέτοντς ότι “ο υπουργός δυστυχώς είναι έτοιμος να κάνει πίσω”.

Ακόμα ο κ. Αλαβάνος τόνισε ότι η κομματικοκρατία και η αναξιοκρατία με το σύστημα των κρίσεων θα ενταθούν, ενώ οδηγούν σε έλλειψη αυτοεκτίμησης, ποδοπάτημα του γιατρού και σπρώξιμο προς το φακελάκι.