¶πό 1ης Νοεμβρίου προγράμματα 48ωρου

 

Η Γενική συνέλευση των γιατρών συνεδρίασε την Τρίτη 7/10/2008 με πρωτοφανή μαζικότητα και αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία τα εξής :   

                              

1.                Η απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου της 26/06/2008 για τους κανόνες εφαρμογής της Εθνικής Νομοθεσίας και των Κοινοτικών Οδηγιών, που αφορούν το ανώτερο όριο εβδομαδιαίας απασχόλησης των γιατρών του Ε.Σ.Υ. (ειδικών και ειδικευομένων), μας οδηγεί στην αναγκαία επιλογή να καταθέσουμε, από το μήνα Νοέμβριο,  προγράμματα εφημεριών στα πλαίσια του 48ώρου και του 56ώρου αντίστοιχα.

 

2.                Για την αναπόφευκτη αναστολή λειτουργίας της εφημέρευσης του νοσοκομείου, ακέραια την ευθύνη φέρει η ηγεσία του Υπουργείου  Υγείας, η οποία από το 2005, που εκδόθηκε το Προεδρικό Διάταγμα 76/2005 περί ενσωμάτωσης στο Εθνικό Δίκαιο της Κοινοτικής Οδηγίας 2003/88, δεν πήρε κανένα μέτρο που να προετοιμάζει την εφαρμογή του, αρνούμενο πεισματικά να συζητήσει τις συγκεκριμένες προτάσεις του εκτάκτου συνεδρίου της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας με τους νοσοκομειακούς γιατρούς.

 

3.                Καλούμε το Υπουργείο Υγείας και την Κυβέρνηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε για να μπει τέλος στον εμπαιγμό των νοσοκομειακών γιατρών, να μπει τέλος στην αναξιοπρέπεια. Απαιτούμε τη στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας και διεκδικούμε την υπογραφή συλλογικής σύμβασης, η οποία θα εξασφαλίζει αξιοπρεπείς αμοιβές αντίστοιχες με το λειτούργημά μας, βαθμολογική εξέλιξη, ανθρώπινα για τους γιατρούς και ασφαλή για τους ασθενείς προγράμματα εφημέρευσης, προσλήψεις ιατρικού δυναμικού που θα δώσουν πνοή στο σύστημα και θα αντιμετωπίσουν την ανεργία των νέων συναδέλφων.