Σε μία προεκλογική κίνηση υπέρ των νέων γιατρών και του ΕΣΥ προχώρησε πριν από λίγες ημέρες το υπουργείο Υγείας.
Με δύο υπουργικές αποφάσεις, το υπουργείο Υγείας συνέστησε 757 νέες θέσεις ειδικευομένων γιατρών σε νοσοκομεία όλης της χώρας, ενώ έδωσε τη δυνατότητα στους ήδη ειδικευόμενους να παραμείνουν στα νοσοκομεία που υπηρετούν μετά το τέλος της διάρκειας της ειδίκευσής τους, για χρονικό διάστημα από έξι μήνες έως ένα χρόνο.
Σημειώνεται ότι η παράταση της σύμβασης των ειδικευομένων γιατρών μετά τη λήξη της ειδίκευσής τους αποτελεί αίτημα που έχει καταθέσει σε ανύποπτο χρόνο η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), αλλά το υπουργείο Υγείας ανέμενε την προεκλογική περίοδο προκειμένου να παρουσιάσει το μέτρο ως… δώρο προς τους ειδικευόμενους!
Εξάλλου, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΙΝΑΠ, ο αριθμός των νέων θέσεων ειδικευομένων γιατρών που χρειάζεται να συσταθούν στα νοσοκομεία όλης της χώρας φθάνει τις 2.500, πολύ περισσότερες δηλαδή από τις θέσεις τις οποίες συνέστησε προεκλογικά το υπουργείο Υγείας.