Ο Κεριάκος και τα μέτρα


Η αναστολή εργασίας που επιβλήθηκε στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς προήλθε κατευθείαν από το Μαξίμου, χωρίς καν να ερωτηθεί το υπουργείο Υγείας.

Πίστευαν ότι θα βρουν επαρκή αριθμό υγειονομικών για να τους προσλάβουν με τρίμηνες συμβάσεις και να καλύψουν τα 7000 κενά. Τώρα όμως έσφιξαν τα γάλατα, καθώς ελάχιστοι δέχτηκαν να συνάψουν προσωρινές συμβάσεις και ταυτόχρονα η πανδημία εκτοξεύτηκε πέρα από τις προβλέψεις των επιτελών του Μαξίμου, δηλαδή των Σκέρτσου και Μητσοτάκη.

Το αλαλούμ επιτείνεται από υγειονομικούς ανεμβολίαστους λόγω προβλημάτων υγείας, οι οποίοι δεν τίθενται σε αναστολή, αλλά εργάζονται κανονικά σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας με δύο rapid test την εβδομάδα. Εύλογα λοιπόν τίθεται το ερώτημα γιατί να μη συμβαίνει το ίδιο και με τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς που δεν έχουν προβλήματα υγείας;

Όπως φαίνεται την άποψη υιοθετεί ακόμη και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, η οποία φρόντισε να τη δημοσιοποιήσει, ώστε να αποστασιοποιηθεί από τις εξαλλοσύνες Σκέρτσου περί πολυτελούς ΕΣΥ, στο οποίο περισσεύει προσωπικό.

Γράφει λοιπόν στο σημερινό της φύλλο η φιλοκυβερνητική ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ στη στήλη «Θεωρείο»:

«Μία πρόταση-έκπληξη μαθαίνω πως έκανε η Μίνα Γκάγκα στην τελευταία σύσκεψη στο Μαξίμου πριν από την ανακοίνωση των μέτρων. Η αν. υπουργός έθεσε, μεταξύ άλλων, το ζήτημα της επιστροφής των υγειονομικών που έχουν τεθεί σε αναστολή διότι είναι ανεμβολίαστοι υπό την προϋπόθεση να κάνουν δύο τεστ την εβδομάδα. Η πρόταση, όπως είναι λογικό, δεν έγινε δεκτή».

Μετά το κάζο που έπαθε το επιτελείο του Μαξίμου με τις εκκλησίες και τις ειρωνείες του διαδικτύου για τον.. Κεριάκο, ώρες να πάθει ανάλογο κάζο με τους υγειονομικούς..

* Η γελοιογραφία του Χαντζόπουλου ομοίως προέρχεται από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ