«Παράκαμψη» του ΑΣΕΠ και διορισμό 5.500 νοσηλευτών με διαδικασίες – εξπρές στα νοσοκομεία προανήγγειλε χθες ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Οπως ανακοίνωσε ο κ. Αβραμόπουλος, έχει περάσει από τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής ειδική ρύθμιση για την άμεση πρόσληψη νοσηλευτών ώστε να ενισχυθούν τα επί χρόνια υποστελεχωμένα νοσοκομεία. Η διάταξη θα κατατεθεί για ψήφιση αμέσως μετά τις γιορτές, όταν θα ξανανοίξει η Βουλή. Ο κ. Αβραμόπουλος διαβεβαίωσε πως έχει εξασφαλιστεί και το σχετικό κονδύλι – υπολογίζεται σε περισσότερα από 82 εκατομμύρια ευρώ.
Η απόφαση αυτή ελήφθη σύμφωνα με το σκεπτικό του υπουργείου Υγείας με στόχο να αποφευχθούν οι χρονοβόρες διαδικασίες που απαιτούν συνήθως οι προκηρύξεις θέσεων από το ΑΣΕΠ. Πηγές από το χώρο του ΑΣΕΠ, ωστόσο, ανέφεραν χθες ότι εδώ και αρκετούς μήνες δεν έχει φτάσει στο Συμβούλιο κανένα αίτημα για προσλήψεις από το υπουργείο Υγείας, επομένως δεν θα μπορούσε να γίνει λόγος για καθυστέρηση η οποία να δικαιολογεί την εσπευσμένη απόφαση για παράκαμψη του ΑΣΕΠ… Σημειώνεται ότι η τελευταία «μεγάλη» προκήρυξη θέσεων στο ΕΣΥ δημοσιεύθηκε πριν από έξι μήνες περίπου, στο τέλος Ιουνίου. Οι προσλήψεις που προανήγγειλε χθες ο κ. Αβραμόπουλος θα γίνονται για κάθε νοσοκομείο ξεχωριστά και για τους διορισμούς θα ισχύσουν τα κριτήρια που χρησιμοποιεί το ΑΣΕΠ στις κανονικές προκηρύξεις θέσεων. Κάθε υποψήφιος δεν θα έχει δικαίωμα να κάνει αίτηση για περισσότερες από δύο θέσεις ενώ δεν θα μπορεί να μετακινηθεί σε άλλη θέση για πέντε χρόνια μετά την πρόσληψη. Επιπλέον, αν κάποιος δεν αποδεχτεί το διορισμό, δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής σε άλλες προκηρύξεις θέσεων για δύο χρόνια. Τις προσλήψεις θα αναλάβουν να διεκπεραιώνουν ειδικές επιτροπές στις οποίες θα μετέχουν και εκπρόσωποι του ΑΣΕΠ, κύκλοι του οποίου ωστόσο δήλωναν χθες πλήρη άγνοια για την όλη διαδικασία!