Συνεχίζεται η πίεση στα νοσοκομεία της χώρας, καθώς η νόσος Covid-19 συνεχίζει ακάθεκτη την εξάπλωσή της, παρά το lockdown και τα επιμέρους περιοριστικά μέτρα.
Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα ότι ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ανέρχεται σε 564, τη στιγμή που οι διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Αττικής είναι πλέον ελάχιστες. Επίσης, οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 461 (ημερήσια μεταβολή +8,73%), με τον μέσο όρο εισαγωγών του επταημέρου να διαμορφώνεται στους 447 ασθενείς.
Σημειώνεται ότι κατά τη σημερινή σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη –στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, και ο Σωτήρης Τσιόδρας– «συζητήθηκε η περαιτέρω συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα Υγείας όπου και με όποιο τρόπο κριθεί αναγκαίο από την κυβέρνηση».
Υψηλός παραμένει ο αριθμός των ημερήσιων θανάτων, καθώς σήμερα ανακοινώθηκαν 46 νέοι θάνατοι, με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων Covid-19 από την έναρξη της επιδημίας στη χώρα μας, να αγγίζει πλέον τους 7.137.
Όσο για τα κρούσματα, έπεσαν στα 1.134, ωστόσο αυτό είναι αποτέλεσμα κυρίως του γεγονότος ότι έγιναν πολύ λιγότερα τεστ, λόγω του Σαββατοκύριακου.