Ασθενείς νοσηλεύονται δίπλα σε κακοποιούς

Δίπλα σε… κακοποιούς νοσηλεύονται πολλοί ασθενείς στα νοσοκομεία «Ιπποκράτειο» και «Παπαγεωργίου» Θεσσαλονίκης, καθώς οι διοικήσεις των δύο ιδρυμάτων δεν έχουν μεριμνήσει για τη δημιουργία κατάλληλων χώρων για την ασφαλή φύλαξη και νοσηλεία κρατουμένων.

Η Ένωση Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρουράς Δικαστικής Φυλακής Θεσσαλονίκης απέστειλε εξώδικο προς τα δύο νοσοκομεία ζητώντας από τις διοικήσεις να συμμορφωθούν με τις εντολές του υπουργείου Υγείας. Σε διαφορετική περίπτωση δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να κινηθεί δικαστικά.

Σε ότι αφορά το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» η Ένωση στο εξώδικό της ισχυρίζεται πως η διοίκηση δημιούργησε «ειδικό θάλαμο στη κλινική βραχείας νοσηλείας με αποτέλεσμα στην ουσία τη μη λειτουργία του καθώς η συγκεκριμένη κλινική λειτουργεί μόνο στη γενική εφημερία του νοσοκομείου».

Στο «Ιπποκράτειο» η διοίκηση επιχείρησε πριν από μερικά χρόνια να αντιμετωπίσει το πρόβλημα δημιουργώντας ειδικό θάλαμο σε έναν ακατάλληλο χώρο, καθώς βρίσκονταν δίπλα από αίθουσα διδασκαλίας φοιτητών! Τελικά, καταργήθηκε.

Οι Εξωτερικοί Φρουροί των Διαβατών υπενθυμίζουν στις διοικήσεις και των δύο νοσοκομείων ότι τους είχαν δοθεί σαφείς εντολές από το 2001 για τη δημιουργία ειδικού θαλάμου ή θαλάμων κρατουμένων σε χώρο που να λειτουργεί και να προσφέρει περίθαλψη όλο των 24ωρο.

Στο εξώδικο γίνεται λόγος για «αμελή συμπεριφορά, η οποία εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για την ίδια τη ζωή και την υγεία τόσο του προσωπικού και των ασθενών που υποχρεούνται να εργάζονται και να διαβιούν στον ίδιο χώρο με επικίνδυνους εγκληματίες, όσο και για τους Εξωτερικούς Φρουρούς που εκτελούν τις μεταγωγές των αρρώστων κρατουμένων και αναλαμβάνουν τη φύλαξή τους κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο νοσοκομείο».

ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ