Στα νοσοκομεία της Γάζας επικρατεί χάος, σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό.

   Χάος επικρατεί στα νοσοκομεία της Λωρίδας της Γάζας που υποδέχονται διαρκώς καινούριους τραυματίες μετά την έναρξη των ισραηλινών επιδρομών στην περιοχή, σύμφωνα με τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (CICR).

    “Στα νοσοκομεία επικρατεί χάος” αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο οργανισμός που επικαλείται πληροφορίες από τις υπηρεσίες που διατηρεί στη Γάζα. “Οι γιατροί βρίσκονται αντιμέτωποι με μια συνεχή άφιξη τραυματίων μετά τις 27 Δεκεμβρίου” προσθέτει ο Ερυθρός Σταυρός.

    “Έχουμε πνιγεί στη δουλειά από τον αριθμό των ανθρώπου που φτάνουν εδώ έχοντας σοβαρά τραύματα. Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο”, είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του χειρουργικού τμήματος του Νοσοκομείου Σίφα, στη Γάζα.

    Ο Ερυθρός Σταυρός απασχολεί 8 ξένους και 65 ντόπιους υπαλλήλους στη Γάζα. Το προσωπικό του ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν κατάφερε να μετακινηθεί επειδή συνεχίζονται οι επιθέσεις.

    Μία ομάδα του Ερυθρού Σταυρού θα επιχειρήσει σήμερα, εάν το επιτρέψουν οι συνθήκες, να μεταβεί στο Νοσοκομείο Σίφα. Η οργάνωση μελετά επίσης την πιθανότητα να στείλει στην περιοχή μια ομάδα χειρουργών. Νωρίτερα κατάφερε να περάσει στη Γάζα πέντε ασθενοφόρα και τρία φορτηγά με αίμα και ανταλλακτικά για τις γεννήτριες των νοσοκομείων.

    Γενικά, η κατάσταση στη Γάζα παραμένει ανησυχητική. Σύμφωνα με μέλη του Ερυθρού Σταυρού από την περιοχή, οι δρόμοι της πόλης παραμένουν άδειοι, ωστόσο μεγάλες ουρές σχηματίζονται έξω από τα αρτοποιεία μολονότι οι τιμές των βασικών ειδών αυξάνονται με γοργούς ρυθμούς.