Αυξάνεται ο αριθμός βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που αντιδρούν στην παραχώρηση ιδιωτικού ιατρείου στους Πανεπιστημιακούς

div style=”text-align: justify; line-height: 150%”>Πλην του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θ. Τσούρα που εκφράζει σοβαρές ενστάσεις στο ζήτημα της παραχώρησης ιδιωτικού ιατρείου στους πανεπιστημιακούς (κλικ εδώ) και άλλοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εκφράζουν την αντίθεσή τους στη συγκεκριμένη ρύθμιση, όπως ο Η. Θεοδωρίδης.

Παραθέτουμε απόσπασμα τοποθέτησής του από τα Πρακτικά της 29/9/11 της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων:
 
ΗΛΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ (ΠΑΣΟΚ): Θέλω να αναφέρω δυο βασικές μου διαφωνίες. Η μία μου διαφωνία αφορά στην έξοδο των πανεπιστημιακών γιατρών στην ελεύθερη αγορά και το ιδιωτικό ιατρείο έξω. Πέραν του ζητήματος που τέθηκε από τον κ. Τσούρα ότι πέρυσι ψηφίσαμε το νόμο και τον ψήφισα και εγώ και φέτος δε μπορώ να ψηφίσω κάτι άλλο ενάντια σε αυτό που ψήφισα ένα χρόνο πριν, αλλά υπάρχουν για μένα ζητήματα αρχών, ζητήματα φιλοσοφίας. Δε μπορούμε σε ένα σύστημα ιδιωτικοδημόσιο όπως έχει καταντήσει το δημόσιο σύστημα υγείας, το οποίο είναι τροφοδότης του ιδιωτικού, με τους γιατρούς πρωτεργάτες αυτής της τροφοδοσίας, κατά το κέρδος ιδιωτικό και κατά το κόστος δημόσιο, φορείς αυτής της μεικτής οικονομίας είναι κυρίως οι πανεπιστημιακοί. Αυτοί βάζουν, βγάζουν ασθενείς ανάλογα με την οικονομική τους κατάσταση. Έναν ο οποίος δεν έχει χρήματα τον πάνε μέσα, ενώ έναν ο οποίος έχει χρήματα τον πηγαίνουν έξω για πιο γρήγορη αντιμετώπιση.

Τι κάνουμε λοιπόν εμείς τώρα με το ιδιωτικό ιατρείο, απλά του δίνουμε και τον απόλυτο έλεγχο των εισαγωγών και εξαγωγών από τα νοσοκομεία. Αυτός θα κανονίζει από το ιατρείο του ποιος θα μπαίνει, πόσοι θα μπαίνουν, ποιες θέσεις θα καταλαμβάνουν, τα πάντα. Αυτό είναι αδιανόητο και αν λέμε ότι θα φορολογήσουμε αυτούς έξω, αυτοί είτε παράνομο ιατρείο είτε νόμιμο αφορολόγητοι θα φεύγουν, θα κόβουν ένα 10% των αποδείξεων. Άλλο είναι το θέμα του φοροκυνηγητού, της σύλληψης, της φοροδιαφυγής. Είναι εντελώς διαφορετικό θέμα και θα δημιουργήσει και τεράστιο θέμα ανισότητας με τους γιατρούς που πραγματικά είναι στυλοβάτες, παρόλα τα προβλήματά τους, τους 12.000 – 13.000 νοσοκομειακούς γιατρούς.