Το νέο Ογκολογικό Νοσοκομείο “Αγιοι Ανάργυροι” στην Κηφισιά, επισκέφθηκε ο Κ. Καραμανλής.

    Το νέο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο “Αγιοι Ανάργυροι” στην Κηφισιά, επισκέφθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, συνοδευόμενος από τον υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο.

    Το νοσοκομείο είχε καταστραφεί από το σεισμό του 1999 και στη θέση του κατασκευάστηκε και λειτουργεί νέα σύγχρονη μονάδα, όπου στεγάζονται είκοσι κλινικές συνολικής δυναμικότητας 335 κλινών.

    Ο κ. Καραμανλής αφού περιηγήθηκε στο νοσοκομείο στους θαλάμους και είδε το σύγχρονο εξοπλισμό, δήλωσε: “Κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας και δίνουμε πνοή στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, με νέες υποδομές και προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και παραϊατρικού προσωπικού”.

    Ακολούθως αναφέρθηκε στις αλλαγές και στις μεταρρυθμίσεις λέγοντας ότι η κυβέρνηση “θεσπίζει για πρώτη φορά ολοκληρωμένο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας, δημιούργησε το εθνικό κέντρο επιχειρήσεων υγείας, οργάνωσε το σύστημα εφημεριών ώστε να διασφαλίζεται αξιοπρεπής περίθαλψη και εξάλειψη των ράντζων, κάνει λειτουργικότερη τη διοίκηση των υπηρεσιών υγείας, μειώνοντας σε επτά τις υγειονομικές περιφέρειες κατά τρόπο που να εξοικονομούνται 70 εκατομμύρια ευρώ ετησίως”.

    Ο κ. Καραμανλής είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση ενισχύσει την αποδοτική λειτουργία των νοσοκομείων και την χρηστή διαχείριση του δημοσίου χρήματος με σύνταξη ισολογισμών και την εφαρμογή του διπλογραφικού συστήματος και των διεθνών λογιστικών προτύπων σε όλα τα νοσοκομεία μέχρι το 2010.