Δήλωση Χ. Πρωτόππαπα σχετικά με τηλεοπτική εμφάνιση του Υπ Υγείας

p> Ο υπεύθυνος Υγείας και Πρόνοιας , του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας, σχετικά με την εμφάνιση του υπουργού Υγείας στην δημόσια τηλεόραση και τις δηλώσεις του, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

   

   

    Συνεχίζοντας την απαράδεκτη τακτική του μονολόγου των υπουργών, η δημόσια τηλεόραση επιχείρησε σήμερα να δημιουργήσει μια «μαγική εικόνα» και για τον χώρο της Υγείας.

    Η παράσταση του κ. Αβραμόπουλου χάλασε βέβαια μετά την αποκαλυπτική παρέμβαση του εκπροσώπου των νοσοκομειακών γιατρών, όμως οι ευθύνες της ΕΡΤ για τον αποκλεισμό των άλλων πολιτικών κομμάτων από τον διάλογο, σ΄ ένα τόσο σημαντικό θέμα, παραμένουν.

    Ο κ. υπουργός φρόντισε βέβαια και πάλι να «αδειάσει» τον προκάτοχό του υπουργό της Ν.Δ., Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος υποτίθεται ότι είχε εξαφανίσει τα ράντζα από τα Νοσοκομεία.

    Τώρα κατά τον κ. Αβραμόπουλο, τα ράντζα και υπάρχουν και «είναι χρήσιμα διότι σώζουν ζωές».

    Κατά τα άλλα, η απόσταση μεταξύ της πραγματικότητας στον χώρο της Υγείας και των δηλώσεων του κ. υπουργού συνεχώς διευρύνεται.

    Συνιστούμε στον υπουργό Υγείας, να διαβάσει πιο προσεκτικά τον προϋπολογισμό του 2007, ώστε να μην εκτίθεται δημοσίως.

    Γιατί ούτε κονδύλια για την πρωτοβάθμια υγεία προβλέπονται, ούτε η αύξηση για τις εφημερίες των γιατρών θα είναι ουσιαστική, ούτε σημαντικός αριθμός προσλήψεων νοσηλευτών θα υπάρξει, ούτε νέες επενδύσεις θα γίνουν στα δημόσια Νοσοκομεία, αλλά και στο σύνολό τους, οι ΔΑΠΑΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΩΣ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΟΥ ΑΕΠ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΔΙΑΡΚΩΣ.

    Κι αυτή είναι σαφής επιλογή και απόφαση του κόμματός του με στόχο την απαξίωση του δημόσιου συστήματος Υγείας και την ενίσχυση της προνομιακής θέσης του ιδιωτικού τομέα.

    Με την «επικοινωνία» μόνο, οι συνθήκες στην Υγεία δεν πρόκειται να βελτιωθούν. Γιατί ο πολίτης βιώνει τα προβλήματα και δεν πείθεται από τα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα».