Ανακοίνωση

P class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”>Συνάδελφοι και συναδέλφισσες, 


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”> 


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”>από την Απεργία της 4ης Φεβρουαρίου για το ασαφλιστικό, έχουν μεσολαβήσει τα εξής:


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”> 


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”>1. Η ψήφιση του Ν.4368 (http://www.eina.gr/?p=4403 και επισυνάπτεται 21a-16.pdf) που περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- τη διαδικασία πρόσβασης των ανασφάλιστων στο δημόσιο σύστημα υγείας, ρυθμίσεις για τους γιατρούς του ΕΣΥ και πλείστα άλλα για τα οποία θα τοποθετηθούμε σύντομα με συνολική κριτική τις επόμενες ημέρες.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”> 


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”>2. Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου (http://www.eina.gr/?p=4399) και η επικείμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (4/3) σε σχέση με την κρίση ως αντισυνταγματικών των περικοπών σε μισθούς, εφημερίες και συντάξεις γιατρών του ΕΣΥ που έγιναν το 2012. Με αυτές τις δικαστικές αποφάσεις ανοίγει ο δρόμος της επιστροφής μέρους των αποδοχών που εξαερώθηκαν τότε. Σε αυτή την εξέλιξη σημαντικό ρόλο έπαιξε και η προσφυγή της ΕΙΝΑ το 2014.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”> 


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”>3. Ολοκληρώθηκε ένας ακόμα κύκλος των αποστολών της ΕΙΝΑ στη Μυτιλήνη (http://www.eina.gr/?p=4376). Δυστυχώς, επιβεβαιώνεται η εκτίμηση που είχαμε ως σωματείο από τον Οκτώβριο ότι η προσφυγική κρίση θα ενταθεί τις επόμενες ημέρες κι αυτό το βλέπουμε από τον εγκλωβισμό των ανθρώπων αυτών στη χώρα μας που επιβάλλει η ΕΕ και οι δορυφόροι της με το εγκληματικό κλείσιμο των συνόρων. Σαν γιατροί και σαν άνθρωποι, δεδομένης της ανικανότητας και αδιαφορίας της Ελληνικής Πολιτείας να αντιμετωπίσει με πρακτικά μέτρα την έλευση προσφύγων στην περιοχή μας, η ΕΙΝΑ θα πάρει τις επόμενες μέρες πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνση. Η συμβολή του καθενός και της καθεμιάς σας, θα ήταν χρήσιμη και δημιουργική. Η περαιτέρω στελέχωση του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης θα βοηθήσει σ’ αυτή τη δράση. Ζητάμε και αναμένουμε συμμετοχές σας στην ηλ/κή διεύθυνση της ΕΙΝΑ (einagr1@gmail.com) και στο τηλέφωνο 6978944081


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”> 


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”>4. Γίναμε μάρτυρες πρόσφατα μιας ακόμα αυθαιρεσίας ορισμένων Παν/κών Διευθυντών στο ΠΝΠ, όσον αφορά στη βαθμολόγηση γιατρών του ΕΣΥ. Αντιδράσαμε αμέσως μαζί με τους συναδέλφους που υπέστησαν αυτή την αυθαιρεσία (http://www.eina.gr/?p=4419) και έπεται συνέχεια με ενέργειες της ΕΙΝΑ σε σχέση με την αυτονόμηση των γιατρών και κλινικών του ΕΣΥ στα λεγόμενα και Παν/κά νοσοκομεία.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”> 


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”>5. Τέλος, η 6η ΥΠΕ μας απέστειλε τις προτάσεις της (επισυνάπτεται ΑΧΑΙΑ ΥΧ ΕΙΣΗΓΗΣΗ.doc)  σε σχέση με τις αλλαγές που προγραμματίζει στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και τα Νοσοκομεία της Π. Ε. Αχαΐας. Το ΔΣ της ΕΙΝΑ στις 29/2 συζήτησε διεξοδικά σε σχέση με αυτό το ζήτημα και κατέθεσε στη συνάντηση σωματείων υγείας με την ΥΠΕ που έγινε σήμερα στα γραφεία της Διοίκησης τη γνώμη της για τα θέματα που ανοίγουν (επισυνάπτεται ΑΠ 15.Τοποθέτηση στην ΥΠΕ για προγραμματισμό.doc). Στη συζήτηση ειπώθηκε από τη διοίκηση της ΥΠΕ πως ανοίγει πεδίο διαβούλευσης στα σωματεία μέχρι το τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου, ακολουθεί δημόσια διαβούλευση με φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης, επιστημονικά σωματεία κα και η τελική πρόταση της ΥΠΕ θα διαβιβαστεί στο Υπουργείο Υγείας. Σαν ΕΙΝΑ (θα το βρείτε στο επισυναπτόμενο ΑΠ 15..) προχωρούμε άμεσα στη συζήτηση ανά τριμελή επιτροπή με τους συναδέλφους νοσοκομείων και ΚΥ για το τι εμείς προτείνουμε σε σχέση με αυτή τη διαβούλευση σε ένα πλαίσιο διατήρησης, επέκτασης και εξορθολογισμού της λειτουργίας των δομών στις οποίες εργαζόμαστε, στα πλαίσια ενός συστήματος υγείας δημόσιου και δωρεάν, διεκδικώντας προσλήψεις και αύξηση της χρηματοδότησης.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”>