Όχι στην πολιτική δίωξη του Γιάννη Σαριδάκη

p style=”text-align: center; margin-bottom: 0pt”>ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΑΡΙΔΑΚΗ

Την ώρα που η χώρα οδηγείται σε ανθρωπιστική κρίση με τις εφαρμοζόμενες αντιλαϊκές και ανθυγιεινές μνημονιακές πολιτικές, γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία αγωνίζονται για να εμποδίσουν την διάλυση της δημόσιας και δωρεάν Υγείας.

Οι συνάδελφοι στο νοσοκομείο Ρεθύμνου και ο ρεθυμνιώτικος λαός βιώνουν τα τελευταία χρόνια μια ακραία πολιτική ραγδαίας υποβάθμισης του νοσοκομείου και εν γένει των δημόσιων δομών Υγείας:

τραγικές ελλείψεις σε φάρμακα, υλικά και μηχανήματα

δραματική υποστελέχωση σε ιατρικό και λοιπό προσωπικό που δεν επιτρέπει σε ολολκληρες κλινικές και τμήματα να λειτουργούν σε 24ωρη βάση,

εξαντλητικές συνθήκες εργασίας για το λιγοστό προσωπικό, που με πραγματική αυτοθυσία κρατάει το νοσοκομείο όρθιο

Και όλα αυτά ενώ η προσέλευση στα δημόσια νοσοκομεία στα χρόνια του μνημονίου παρουσιάζει αύξηση της τάξης του 30-40% και που αναμένεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο με την επιχειρούμενη διάλυση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης με το κλείσιμο του ΕΟΠΥΥ.

Η πολιτική στο χώρο της Υγείας που εφαρμόζεται από συγκυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ είναι ανεπιθύμητη από ασθενείς και εργαζόμενους στα νοσοκομεία και , για να επιβληθεί, εξαπολύεται μια άνευ προηγουμένου επίθεση σε όποιον αγωνίζεται: επιστρατεύσεις απεργών, απαγορεύσεις διαδηλώσεων, απειλές για διαθεσιμότητα-απόλυση στα πιο πρωτοπόρα κομμάτια του νοσοκομειακού κινήματος.

Ο διοικητής του νοσοκομείου Ρεθύμνου πιστός εντολοδόχος της ηγεσίας του υπουργείου και επίορκος λόγω παράνομης επαγγελματικής δραστηριότητας, σέρνει σε δίκη τον προέδρο της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου με αστοιχείωτες κατηγορίες. Στο πρόσωπο του Γιαννη Σαριδάκη στοχοποιείται το νοσοκομειακό κίνημα και όλος ο κόσμος που αγωνίζεται για να ανατραπέι η μνημονιακή λαίλαπα.

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΣΤΙΣ 10/3 ΩΡΑ 9 Π.Μ.

EΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ. Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ
ΟΤΑΝ ΧΤΥΠΟΥΝ ΕΝΑΝ, ΜΑΣ ΧΤΥΠΟΥΝ ΟΛΟΥΣ

Τα Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Χανίων και της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ ν.Χανίων