Μυτιλήνη – Πραγματοποιήθηκε το Συλλαλητήριο για την Υγεία

p align=”center”>ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ Ε.Σ.Υ. ΛΕΣΒΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μυτιλήνη, 1 Φεβρουαρίου 2013

Στις 31 Ιανουαρίου, λίγο μετά τις 6μμ, πραγματοποιήθηκε το προγραμματισμένο Συλλαλητήριο για την Υγεία. Παρά την δυνατή βροχή η Πλατεία Σαπφούς, γέμισε από εκατοντάδες πολίτες, εργαζόμενους στο Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας, άλλους εργαζόμενους και ανέργους, φοιτητές, μέλη σωματείων και συλλόγων ασθενών, που συγκεντρώθηκαν από όλο το νησί, τον Μανταμάδο, την Καλλονή, την Ερεσό, τον Πολυχνίτο κτλ. για να διαδηλώσουν, για την υπεράσπιση της Δημόσιας και Δωρεάν Υγείας.

Η Επιτροπή Αγώνα για την Υγεία, ανταποκρινόμενη στη αγωνιστική διάθεση του κόσμου, αποφάσισε, να πραγματοποιηθεί διαδήλωση στο κέντρο της πόλης. Μετά από την ανάγνωση του ψηφίσματος των συγκεντρωμένων, από τον πρόεδρο του Δ.Σ. της Ένωσης Ιατρών Ε.Σ.Υ. Λέσβου, οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν, μέσα σε δυνατή βροχή, δυναμική πορεία στην Προκυμαία και στην Κεντρική Αγορά της Μυτιλήνης.

Τα σωματεία και οι συμμετέχοντες, έδωσαν την υπόσχεση πως οι κινητοποιήσεις για την απόσυρση του Νέου Οργανισμού του Βοστανείου και την υπεράσπιση του δικαιώματος του λαού για Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλους, θα συνεχιστούν παράλληλα με τους αγώνες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και του λαού.

Το ψήφισμα της χτεσινής συγκέντρωσης μπορείτε να ανακτήσετε στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://eiesylesvou.wordpress.com/