Καταγγελία εναντίον του Διοικητή

/strong>

Εμείς οι γιατροί του Νοσοκομείου Πτολεμαϊδας  ¨Μποδοσάκειο¨ που βρισκόμαστε σήμερα 9/9/2009 σε Γενική Συνέλευση , καταγγέλλουμε τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Ε.Χαϊτίδη γιατί:

Σε γενική συνέλευση της προηγούμενης Δευτέρας 2/2/2009 όπου παραβρέθηκε, ανέφερε ότι ήρθε αυτός σαν Διοικητής σε ένα Νοσοκομείο Β΄ Κατηγορίας, γιατί κανείς άλλος δεν δεχόταν να έρθει σε αυτή την θέση και ότι ήρθε για να μας σώσει.

Θέλουμε να τονίσουμε τα εξής: ένα Νοσοκομείο σαν το δικό μας , γνωστό σε όλη την Δυτική Μακεδονία, για την ποιότητα εργασίας του προσωπικού του ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού , έφθασε να θεωρείται σήμερα β΄ κατηγορίας γιατί έτσι το κατάντησε η κυβερνητική πολιτική και η αδυναμία να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του ίδιου του νοσοκομείου.

Ένα Νοσοκομείο:

·      που δεν έχει προσλάβει προσωπικό ιατρικό και νοσηλευτικό , ενώ σταδιακά αποδυναμωνόταν από συνταξιοδοτήσεις  και παραιτήσεις προσωπικού,

·      που έμεινε χωρίς διοίκηση για ένα χρόνο περίπου , αφού  δεν υπήρχε υπεύθυνος διοικητής για να διεκπεραιώσει τις τρέχουσες υποθέσεις, όταν δεν υπήρχε κανείς για να φροντίσει να διεκδικήσει κάτι από την κεντρική εξουσία,

·      όπου οι γιατροί χάριζαν χρήματα για την λειτουργία του 

·      όπου δεν έμεινε ούτε ένα τμήμα κλειστό έστω και για μία ημέρα

είναι δυνατόν να χαρακτηρίζεται από τον Διοικητή β΄ κατηγορίας:

 Δεν θέλουμε να θεωρηθεί  ότι έχουμε ¨καβαλήσει το καλάμι¨, όμως: αν επαίρεται ο κος διοικητής ότι προσπάθησε να πληρωθούν τα χρωστούμενα από τα ταμεία, που ανέρχονται σε κάποια εκατομμύρια ευρώ, αυτά προέρχονται από την δουλειά όλων μας των εργαζομένων του Νοσοκομείου

Αν επαίρεται, με τόσες ανακοινώσεις,  ότι από τότε που διορίσθηκε συμμετείχε σε τόσα ΣΚΕΙΟΠΝΙ για διορισμό τόσων γιατρών , αυτό έγινε γιατί κάποιοι προσπάθησαν πριν από αυτόν για αυτές τις θέσεις και κάποιοι τις δημιούργησαν. Και το μόνο που ήταν απαραίτητο ήταν να συμμετάσχει ο διοικητής του νοσοκομείου για να διευθετηθούν αυτές οι θέσεις,  ο οποίος όμως  δεν υπήρχε.

Και ας ρωτήσουμε εμείς: σε πιο τμήμα του νοσοκομείου από τότε που ήρθε έλυσε έστω και ένα πρόβλημα ο κος διοικητής;

Τι άλλο έκανε εκτός από το να γυαλίζει ή να αλλάζει διαδρόμους στο νοσοκομείο;

Αντιλήφθηκε ότι όλα τα τμήματα λειτουργούν με προβλήματα μεγάλα και περιμένουν λύσεις;

ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΣΩΤΗΡΕΣ. ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΘΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ.ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣΤΟΜΙΕΣ.

Η γενική συνέλευση των Νοσοκομειακών γιατρών