Επικύρωση πρακτικών στον ΠΙΣ

Έχουν περάσει 17 μέρες από τις εκλογές στον ΠΙΣ και ο κ. Εξαδάκτυλος ακόμα δεν έχει στείλει για επικύρωση τα αποτελέσματα των εκλογών στον υπουργό Υγείας, όπως προβλέπει ρητά ο νόμος. Φρόντισε μάλιστα να ανακηρυχτεί πρόεδρος, ώστε να διαχειρίζεται κατά το δοκούν τον εθνικό Ιατρικό Σύλλογο και να αποκρύψει την εκτεταμένη νοθεία που έγινε στις εκλογές και καταγγέλθηκε από στελέχη της δικής του παράταξης.
Οι καταγγελίες για νοθεία δεν έμειναν μόνο στην εφορευτική επιτροπή, όπου και επιβεβαιώθηκαν απολύτως. Έφτασαν και στον υπουργό Υγείας, καθιστώντας αδύνατη την όποια απόπειρα συγκάλυψης επιχειρούν οι άρχοντες του ΠΙΣ.
Απτόητος ο κ. Εξαδάκτυλος απηύθυνε διάγγελμα προς τους προέδρους των Ιατρικών Συλλόγων, δηλώνοντας πως θα εφαρμόσει το πρόγραμμα που εξήγγειλε. Βασικό σημείο του προγράμματος, όπως το παρουσίασε στην Γενική Συνέλευση, είναι η αγορά νέων γραφείων στον ΠΙΣ!
Ο νέος άρχων του ΠΙΣ δήλωσε επιπλέον πως θα τροχοδρομήσει το άκρως προβληματικό Επαγγελματικό Ταμείο που δημιούργησε στη Θεσσαλονίκη και θα το εισαγάγει στον ΠΙΣ.
Φαίνεται λοιπόν πως θα έχουμε πλήρη εφαρμογή του μοντέλου Πινοσέτ στο ασφαλιστικό των γιατρών.
Αν παραστεί ανάγκη θα δοκιμάσουμε και τις μεθόδους Πινοσέτ.
Εξάλλου κι ο Αλλιέντε γιατρός ήταν στο επάγγελμα..