Ο Χάρτης Υγείας αποτελεί σημαντικότατο εργαλείο, διότι αποτυπώνει τη δομή των υπηρεσιών υγείας, οφείλει όμως να αποτυπώνει και τις ανάγκες υγείας του πληθυσμού. Μόνο στην περίπτωση που αποτυπωθούν ταυτόχρονα τα δύο αυτά στοιχεία μπορούμε να έχουμε αξιόπιστα συμπεράσματα.
Δυστυχώς στο Χάρτη Υγείας δεν έχει προβλεφτεί η καταγραφή των αναγκών υγείας, οι οποίες σημειωτέον αυξάνονται ραγδαία λόγω της οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης που περνά η χώρα μας. Όμως και τα στοιχεία προσωπικού που στελεχώνει τις υπηρεσίες υγείας διαπιστώθηκε ότι ήταν εξωφρενικά, πράγμα που σήμανε συναγερμό στην ΟΕΝΓΕ. Πέραν των άλλων υπήρχε πιθανότητα ο υπουργός Υγείας να εμφανιστεί στα τηλεπαράθυρα επικαλούμενος αυτά ακριβώς τα ψευδή στοιχεία, προκειμένου να δικαιολογήσει την εκκένωση άλλων 40-50 Νοσοκομείων προκειμένου να τους κάνει.. «εξορθολογισμό».
Ο Χάρτης Υγείας έχει πληρωθεί με 6 εκατ. ευρώ και οι κατά καιρούς ηγεσίες του υπουργείου Υγείας εμφανίζονταν απρόθυμες να πιέσουν για την ολοκλήρωσή του, διότι θα αποκάλυπτε τα κενά, πράγμα που ουδόλως τους βόλευε. Ο χάρτης δεν έχει ακόμη παραδοθεί επισήμως, ούτε είναι γνωστό πότε και εάν παραδοθεί, είναι όμως απορίας άξιο πώς η ΕΣΔΥ και το ΚΕΕΛΠΝΟ καθώς και η εταιρεία που είναι επιφορτισμένη με την ανάρτηση στοιχείων στο Χάρτη υπέπεσαν σε τέτοια τραγικά λάθη, που έκαναν το πανελλήνιο να γελά.
Φαίνεται πως μετά το μπαράζ δημοσιευμάτων έγιναν κάποιες διορθώσεις στο Χάρτη Υγείας, ώστε τα στοιχεία να προσεγγίζουν στα πραγματικά, αν και παραμένουν πολλές αμφιβολίες περί του εάν και τα νέα στοιχεία είναι ακριβή και αποτυπώνουν τη σημερινή εικόνα ή την κατάσταση που ίσχυε προ δύο-τριών ετών.