Αιτία πολέμου..

Ο Θάνος Πλεύρης δεν επιλέχτηκε τυχαία στη θέση του υπουργού Υγείας. Με οικογενειακή παράδοση και ακροδεξιό παρελθόν ήταν ο κατάλληλος να εφαρμόσει ότι πιο ακραίο περνά από το μυαλό του Μητσοτάκη, του Σκέρτσου και των επιτελών του Μαξίμου.

Έτσι, μετά την αναστολή εργασίας στους 6500 ανεμβολίαστους υγειονομικούς, ο Πλεύρης προλειαίνει τώρα το έδαφος για την οριστική απόλυσή τους από το ΕΣΥ, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, την οποία ο ίδιος έπαιξε στα ζάρια και έχασε, καθώς και τη δήθεν αναπλήρωσή τους από 4000 υγειονομικούς που η κυβέρνηση προτίθεται να προσλάβει στο άγνωστο μέλλον, το πιθανότερο ποτέ.

Ήδη έχουν ξεκινήσει αντιδράσεις στο χώρο της δημόσιας υγείας, οι οποίες κλιμακώνονται. Είναι επιβεβλημένο σ’ όλες αυτές τις κινητοποιήσεις να επισημαίνεται με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι τυχόν απολύσεις με πρόσχημα τον εμβολιασμό θ΄ αποτελέσουν αιτία πολέμου.

Μόνο αν γίνει αντιληπτό το μέγεθος της κοινωνικής εξέγερσης σε περίπτωση που επιχειρήσουν τέτοια ατιμία, μόνον τότε θ΄ αναγκαστούν Πλεύρης και κυβέρνηση να αναδιπλωθούν και να εγκαταλείψουν τα σχέδια διάλυσης του ΕΣΥ.

Στα μονοκλωνικά καθόλου δεν καθυστερήσαμε, δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης στη συνέντευξη που έδωσε πρόσφατα. Απλώς δεν θα τα δίναμε επ’ ουδενί χωρίς την έγκριση της αρμόδιας ευρωπαϊκής αρχής  (ΕΜΑ), πρόσθεσε.

Την ίδια στιγμή όμως η κ. Γκάγκα εξηγούσε στο κοινό πως τα αντιιικά χάπια που ήρθαν, θα χορηγούνται με προηγούμενη υπογραφή και πλήρη ανάληψη ευθύνης από τον ασθενή, επειδή ακριβώς δεν έχουν την έγκριση της ΕΜΑ!

Τίποτα δε διδάχτηκε ο κ. Μητσοτάκης από το φιάσκο με τη μελέτη Τσιόδρα- Λύτρα;