Πλεύρης και κάπνισμα

Εζήλωσε δόξαν Αδώνιδος ο Θάνος Πλεύρης.

Περιηγήθηκε στο Twitter και συνέλαβε φωτογραφία θαμώνα νυκτερινού κέντρου, ο οποίος επευφημεί λαϊκή αοιδό κρατώντας ανάμεσα στα δάχτυλα λευκό αντικείμενο.

Το πιθανότερο είναι πως πρόκειται για τσιγάρο, αν και ο θαμώνας μπορεί να ισχυριστεί πως πρόκειται για κιμωλία, η οποία ξέμεινα στα δάχτυλά του από την εποχή που ήταν μαθητής δημοτικού.

Αμέσως μετά τη διαπίστωση του καπνίσματος, ο κύριος Θάνος προχώρησε σε διαπιστωτική πράξη της παράβασης.

Δήλωσε στο Twitter πως επιβάλλει πρόστιμο, βάσει του αντικαπνιστικού νόμου!

Πλην όμως ο συγκεκριμένος νόμος θέτει προϋποθέσεις για την επιβολή προστίμου, στις οποίες δεν περιλαμβάνεται ούτε η φωτογραφική αποτύπωση του καπνίζοντος, ούτε ο καταλογισμός προστίμων μέσω Twitter, ούτε η ανάθεση στον υπουργό χρεών αστυνομικού οργάνου που εκτελεί περιπολία σε νυκτερινά κέντρα διασκέδασης.

Βέβαια είναι γνωστό πως ο κύριος Πλεύρης πιστώνει στον εαυτό του πως, πολύ πριν γίνει υπουργός, καθάρισε τα Εξάρχεια από αναρχικούς. Απονέμει, ως εκ τούτου, στον εαυτό του δικαίωμα να παίρνει το νόμο στα χέρια του, όπως ο Κλιντ Ίστγουντ στην Άγρια Δύση.

Διερωτόμαστε: ο κύριος Πλεύρης δεν αντιλαμβάνεται πως με την κατακραυγή που υπέστη στο Twitter διασύρει το αξίωμα του υπουργού;

Προφανώς για τους αποφοίτους της σχολής Καρατζαφέρη μπροστά στην επικοινωνιακή προβολή υποχωρεί κάθε θεσμικό ανάχωμα..