Στην δια της πλαγίας παραδοχή ότι οι 22 προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ έγιναν παράνομα προχώρησε ο Άδωνις Γεωργιάδης, σχετικά με την περίοδο 2013 – 2014 όταν ήταν υπουργός Υγείας και από τις οποίες έχει καταγραφεί ζημία ύψους 251.629 ευρώ στον Οργανισμό.
«Οι προσληφθέντες προσέφεραν πραγματική εργασία, άρα είναι αδύνατον να προκάλεσαν βλάβη στο Δημόσιο. Ασχέτως του τρόπου πρόσληψης, δεν υπήρξε ζημία αλλά αντίθετα μεγάλη ωφέλεια για το Δημόσιο και το κράτος. Οι άνθρωποι αυτοί δούλεψαν» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αδ. Γεωργιάδης.
Υπενθυμίζεται ότι στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται ο πολιτευτής της ΝΔ, Σταμάτης Πουλής και συνεργάτης του Αδ. Γεωργιάδη, η σύζυγός του Ανδρονίκη Θεοφιλάτου (συνεργάτης επίσης του κ. Γεωργιάδη), η πρώην οικονομική διευθύντρια του ΚΕΕΛΠΝΟ, Αικατερίνη Πολύζου και ο πρώην διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόδωρο Παπαδημητρίου.
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν αφορούν κατά περίπτωση στις κακουργηματικές πράξεις της απιστίας κατ’ εξακολούθηση με περιουσιακή πράξη άνω των 120.000 ευρώ και της συνέργειας στην ως άνω πράξη.
Ο υπουργός Υγείας παραδέχτηκε δε ότι οι 13 από τις 22 επίμαχες προσλήψεις, έγιναν κατόπιν προφορικής εντολής του προς τον τότε διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ και έναν εκ των τεσσάρων κατηγορουμένων, Θεόδωρο Παπαδημητρίου
Στην επισήμανση του προέδρου του δικαστηρίου, Ανδρέα Ντόκου, ότι οι εν λόγω προσλήψεις έγιναν «μη νόμιμα», ότι δεν τηρήθηκαν οι απαραίτητες δικλείδες ασφαλείας και ότι δεν υπήρχε κάποια ειδίκευση για τις θέσεις ο Αδ. Γεωργιάδης απάντησε ότι «είχαν γενικές διοικητικές γνώσεις, γνώσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών, νεαρή ηλικία και πολύ όρεξη».
Ο ίδιος πρόσθεσε δε ότι οι προσλήψεις έγιναν κατά αυτό τον τρόπο επειδή «την περίοδο εκείνη υπήρχε μεγάλη δυσκολία, λόγω της απαγόρευσης που είχε επιβάλλει η τρόικα στις προσλήψεις στο Δημόσιο» ενώ σημείωσε ότι έδωσε προφορική εντολή και δεν έκανε έστω ένα τυπικό έγγραφο επειδή το «αμέλησε», καθώς «το θέμα αυτό ήταν πολύ χαμηλά στην καθημερινή μου ατζέντα».
«Και σήμερα το ίδιο θα έκανα» σημείωσε ο Αδ. Γεωργιάδης.