Γάζα / Χτυπήθηκε αντικαρκινικό νοσοκομείο – Στο υπόγειο φυγαδεύτηκαν οι ασθενείς

«Καρκινοπαθείς και ιατρικό προσωπικό» είναι σε κατάσταση πανικού, λόγω «του σφοδρού ισραηλινού βομβαρδισμού» αναφέρει ο γενικός διευθυντής του νοσοκομείου.

Το νοσοκομείο τουρκοπαλαιστινιακής φιλίας, για ασθενείς με καρκίνο, στη Γάζα έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του θύλακα νωρίς τη Δευτέρα, σύμφωνα με το Anadolu.

«Ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν τον τρίτο όροφο του νοσοκομείου τουρκοπαλαιστινιακής Φιλίας, του μοναδικού νοσοκομείου στη Γάζα για καρκινοπαθείς», είπε στο τουρκικό πρακτορείο ο Subhi Skaik , αναφέρει η Daily Sabah.

Μια αρχική αναφορά για τις ζημιές, που είδε το Associated Press, ανέφερε ότι καταστράφηκε επίσης το σύστημα αφαλάτωσης . Το νοσοκομείο περιθάλπει 60 ασθενείς με καρκίνο και περισσότερους από δώδεκα άλλους ασθενείς που μεταφέρθηκαν πρόσφατα από το νοσοκομείο al-Shifa, το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας.

Η τουρκική κυβέρνηση χρηματοδότησε την κατασκευή του νοσοκομείου (2011-2017), το οποίο έχει έκταση 34.800 τετραγωνικών μέτρων, έξι ορόφους και χωρητικότητα 180 κλινών, σύμφωνα με το Anadolu.