Παρά τις ιαχές Αδώνιδος ότι δήθεν ως άλλος Άγιος Γεώργιος κατατρόπωσε τον δράκοντα του clawback, ο δράκος παραμένει εδώ και κατατρώγει τα εργαστήρια, με ενδεχόμενο να καταβροχθίσει και τους ασθενείς.
Έτσι, μετά την απόφαση για την επικείμενη απόσυρση ακόμη ενός ογκολογικού φαρμάκου από την ελληνική αγορά, βρίσκονται σε αναστάτωση ασθενείς και γιατροί.
Συγκεκριμένα, η πολυεθνική φαρμακευτική εταιρεία Gilead Sciences έχει ήδη ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας ότι θα διακόψει από την 1η Ιανουαρίου του 2027 την κυκλοφορία καινοτόμου φαρμάκου που χορηγείται για την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού.
Η εταιρεία αναφέρει ότι η κυκλοφορία του εν λόγω φαρμάκου στη χώρα μας έχει καταστεί απολύτως ζημιογόνα για την εταιρεία, καθώς το clawback, με το οποίο επιβαρύνεται το σκεύασμα, ξεπερνά ακόμη και το… 100%.
Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τρία ακόμη ογκολογικά φάρμακα έχουν αποσυρθεί τους προηγούμενους μήνες και στη συνέχεια χρειάστηκε να εισαχθούν μέσω ΙΦΕΤ με υψηλότερο κόστος.
Φτηνός στ΄ αλεύρι και ακριβός στα πίτουρα ο δρακοκτόνος υπουργός..
