Εισαγγελική έρευνα στο Αλεξάνδρα, έλεγχοι στις αποθήκες των νοσοκομείων

 

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών έδωσε εντολή να διερευνηθούν οι καταγγελίες έλλειψης υλικών στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα οι οποίες είχαν προκαλέσει εμπλοκή στην εφημερία την περασμένη εβδομάδα.

Επίσης η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών διέταξε προκαταρκτική εξέταση για να εντοπιστούν οι δράστες της επίθεσης κατά του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου, την περασμένη εβδομάδα στους Αγίους Αναργύρους.

Έλεγχοι στις αποθήκες των νοσοκομείων

Στο μεταξύ, ο διοικητής της Α’ ΥΠΕ Αρης Μουσιώνης το πρωί της Δευτέρας προχώρησε σε ελέγχους στις αποθήκες των νοσοκομείων Ευαγγελισμός και ΚΑΤ, ύστερα από καταγγελίες ότι δεν υπάρχουν αναλώσιμα υλικά. Σημειώνεται ότι στο ΚΑΤ αναβλήθηκαν προγραμματισμένα χειρουργεία, λόγω έλλειψης βασικών υλικών, όπως γάζες, σεντόνια, κ.λπ.

Ο κ. Α. Μουσιώνης διαπίστωσε – όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους – ότι υπάρχει επάρκεια αποθεμάτων και δεν υπάρχει έλλειψη υλικών.

Τι απαντά η ΟΕΝΓΕ

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας Δημήτρης Βαρνάβας με αφορμή τους ελέγχους του διοικητή της Α’ ΥΠΕ, δήλωσε τα εξής:

«Τα Νοσοκομεία της χώρας βρίσκονται στο όριο της κατάρρευσης από έλλειψη υλικών και προσωπικού και η πολιτική ηγεσία, αντί να ασχοληθεί για να λύσει αυτά τα προβλήματα, προσπαθεί απεγνωσμένα να τα συγκαλύψει, να τα κουκουλώσει. Καλούμε τον κ. Λοβέρδο και τον κ. Μουσιώνη να πάψουν αυτό το άθλιο επικοινωνιακό παιχνίδι πριν θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές».

Α. Λοβέρδος: «Απόπειρα δημιουργίας σεισμού»

“Τεχνητές” χαρακτήρισε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος τις ελλείψεις υλικών στα νοσοκομεία, τις οποίες απέδωσε σε παιχνίδι υπονόμευσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Θεσσαλονίκη, αναφερόμενος στα  λεγόμενα περί διακοπής των χειρουργείων στο ΚΑΤ και τον Ευαγγελισμό, έκανε λόγο για απόπειρα δημιουργίας “σεισμού”,

Συνάντηση προμηθευτών με Ν. Πολύζο

Τέλος, συνεχίζουν το εμπάργκο οι προμηθευτές αναλώσιμων ιατρικών ειδών, παρά τις δεσμεύσεις που έλαβαν από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας, Νίκο Πολύζο, μετά τη συνάντηση που είχαν.

Ο κ. Πολύζος δεσμεύθηκε ότι στα μέσα Μαΐου θα έχουν εξοφληθεί τα χρέη του πρώτου 7μήνου του 2010 και του πρώτου διμήνου του 2011, με αποτέλεσμα να εκκρεμούν οι οφειλές του ΕΣΥ για το τελευταίο πεντάμηνο του 2010.

Ωστόσο, οι προμηθευτές ζητούν την πλήρη εξόφληση των οφειλών και να μη μειωθούν αναδρομικά οι τιμές των υλικών προσαρμοζόμενες στο τιμές του