Νέες κινητοποιήσεις γιατρών

Με νέες κινητοποιήσεις «απαντούν» οι γιατροί στο νομοσχέδιο για την «Αναβάθμιση του ΕΣΥ» που προωθεί το υπουργείο Υγείας. Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος προκήρυξε για σήμερα, ημέρα συζήτησής του στη Βουλή, εικοσιτετράωρη απεργία, ενώ ταυτόχρονα ανακοίνωσε και τη διοργάνωση πανιατρικής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας έξω από το Κοινοβούλιο.

«Ο ιατρικός κόσμος διαμαρτύρεται για την επιχειρούμενη κατάρρευση του ΕΣΥ, την υποβάθμιση της υγείας του λαού και την απαξίωση των γιατρών με την ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων. Το νομοσχέδιο αυτό δεν λαμβάνει υπ’ όψιν ότι όλα τα περιφερειακά νοσοκομεία λειτουργούν σε ολοήμερη βάση και εφημέρευση και αδυνατούν λόγω της υποστελέχωσής τους να ανταπεξέλθουν στις βασικές τους υποχρεώσεις» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε χθες ο ΠΙΣ.

Εν τω μεταξύ, κινητοποιήσεις έχουν προγραμματίσει για σήμερα και οι Νοσοκομειακοί Γιατροί της Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ), οι οποίοι και θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της 3ης και 4ηςΥΠΕ (Αριστοτέλους) προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση. Στη συγκέντρωση, δε, πέρα από τους γιατρούς έχουν κληθεί να συμμετάσχουν και όλοι οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία και οι κάτοικοι της πόλης.

ΜΑΡ. ΣΑΟΥΛ.