ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Λιγουρεύεται Τεχνητή Νοημοσύνη στη διαλογή ασθενών στα ΤΕΠ των Νοσοκομείων

Οι εικόνες από τα ΤΕΠ του Νοσοκομείου «Γεννηματάς» της Αθήνας διέσυραν την κυβέρνηση και ανάγκασαν τον Διοικητή της 1ης ΥΠΕ να εκδώσει ανακοίνωση δίκην μοιράρχου της χωροφυλακής της δεκαετίας του 1950, ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης σε συνεντεύξεις του σε μέσα ενημέρωσης προσπάθησε να δικαιολογήσει την κατάσταση, ισχυριζόμενος πως οι φωτογραφίες αποτελούν στιγμιότυπα από τη μεμονωμένη στιγμή που προσήλθαν ταυτόχρονα πολλοί ασθενείς στην εφημερία, η οποία δέχεται περί τα 1000 περιστατικά.

Ο Άδωνις, ως έμπειρος τηλεπωλητής, κατάλαβε πως ο ισχυρισμός αυτός είναι πολύ αδύναμος και δεν πουλάει. Επιστράτευσε λοιπόν ένα ισχυρό πυρομαχικό για να αντιρροπήσει την κατάσταση: την Τεχνητή Νοημοσύνη!

Δείτε τι ανέφερε:

«Στο Ισραήλ πλέον δεν έχουν αυτή την εικόνα (συνωστισμού στα εξωτερικά ιατρεία) γιατί έχουν βάλει ένα σύστημα Τεχνητής Νοημοσύνης, το οποίο κάνει αυτόματα το triage. Σκέφτομαι να εφαρμόσω πιλοτικά σε κάποιο νοσοκομείο στην Ελλάδα ένα παρόμοιο σύστημα για να δούμε πώς δουλεύει. Θα το δοκιμάσω», δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, αναρωτώμενος μάλιστα αν θα έχει σ’ αυτή του την απόφαση την υποστήριξη της ιατρικής κοινότητας «ή θα λένε ότι καταργούμε τους γιατρούς» (κλικ εδώ).

Ας παραβλέψουμε τον όψιμο έρωτα του Άδωνι με το Ισραήλ και ας έρθουμε στο προκείμενο της τεχνητής νοημοσύνης που θα λύσει τα προβλήματα αναμονής στα ΤΕΠ. Όπως ομολογεί ο ίδιος εφαρμόζεται μόνον σε ένα Νοσοκομείο στον κόσμο, το Ιατρικό Κέντρο Sourasky Medical Center του Τέλ Αβίβ.

Το συγκεκριμένο Νοσοκομείο είναι πλήρως στελεχωμένο με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και δέχεται 1,8 εκατ. περιστατικά ετησίως (κλικ εδώ). Συνεπώς, η σύγκριση με τα υποστελεχωμένα Νοσοκομεία της χώρας μας, στα οποία δήθεν θα δώσει λύση η Τεχνητή Νοημοσύνη ένα πράγμα πετυχαίνει: να προσβάλει βάναυσα την πραγματική νοημοσύνη των πολιτών που βιώνουν 10ωρα αναμονής στα ΤΕΠ και τη νοημοσύνη των γιατρών, οι οποίοι δήθεν θα αντιδράσουν στον ανταγωνισμό της ΑΙ.

Φαίνεται πως ο Άδωνις Γεωργιάδης, μετά τα νανογιλέκα, ανακάλυψε την Artificial Intelligence ως φάρμακο δια πάσα νόσο και ..