Site icon www.ygeianet.gr

Ακατάλληλα τρόφιμα στο Τζάνειο

Ενα ακόμη διατροφικό σκάνδαλο, αυτή τη φορά μέσα στα ψυγεία ελληνικού νοσοκομείου, αποκάλυψαν οι έλεγχοι των κτηνιάτρων της Νομαρχίας Πειραιά.

Οι κτηνίατροι βρήκαν αρχικά μέσα στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά και ακολούθως σε αποθήκη ψυγείων στον Πειραιά 835 κιλά ακατάλληλων για κατανάλωση αλιευμάτων, στα οποία διαπιστώθηκε η ύπαρξη επίπαγου σε ποσοστό ανώτερο από το επιτρεπόμενο σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Στο νοσοκομείο, και μετά από αίτημα του τμήματος διατροφής βρέθηκε κατεψυγμένη πέρκα φιλέτο, προέλευσης Αφρικής, και όταν στάλθηκε για εξετάσεις, διαπιστώθηκε ότι ήταν ακατάλληλη για να δοθεί στους ασθενείς.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Α’ Χημικής Υπηρεσίας Πειραιά, το προϊόν κρίθηκε ακατάλληλο για κατανάλωση, καθώς ο μέσος όρος επίπαγου ήταν 29% αντί του προβλεπόμενου από τη νομοθεσία 15%.

Η έγκαιρη παρέμβαση των ελεγκτών απέτρεψε στην ουσία την κατανάλωση των ακατάλληλων τροφίμων κυρίως από νοσηλευόμενους στο Τζάνειο.

Ενσταση
Τα κατεψυγμένα αλιεύματα ήταν της εταιρείας Γ. Καλλιμάνης ΑΕ με έδρα την Αχαΐα και προμηθευτής του νοσοκομείου ήταν η εταιρεία Prestige Foods ΑΕ με έδρα το Μοσχάτο. Ο ενδιαφερόμενος άσκησε το δικαίωμα της ένστασης και για την οριστική τύχη των προϊόντων θα αποφανθεί η τριμελής επιτροπή ενστάσεων.

Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας υπογράμμισε ότι «στη Νομαρχία Πειραιά συνεχίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον αγώνα για την προστασία των δικαιωμάτων των συμπολιτών μας καταναλωτών και τη διασφάλιση του υγιούς ανταγωνισμού.

Με καθημερινούς ελέγχους, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και αξιοπιστίας, αλλά και με απτά αποτελέσματα αγωνιζόμαστε να οικοδομήσουμε μια αγορά που θα σέβεται τον πολίτη καταναλωτή και θα διαπνέεται από αίσθημα αμοιβαίας εμπιστοσύνης και αλληλοσεβασμού».

Exit mobile version