Ανακοίνωση

p align=”left” style=”text-align: left; line-height: normal; margin: 0cm 0cm 12pt”>
ΤΕΣΣΕΡΑ χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τον σεισμό του Ιουνίου 2008 και το Νοσοκομείο μας είναι ακόμη στο σημείο μηδέν!
Οι διάσπαρτες υπηρεσίες του, κλινικές και εργαστήρια κάνουν καθημερινά κόλαση, την ζωή των εργαζομένων σε αυτό αλλά και των ασθενών.
Το Κεντρικό 7οροφο κτίριο, μετά την αντισεισμική θωράκιση, παραμένει γιαπί και χάσκει λοιδορώντας την ανικανότητα των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να το αποακταστήσουν έγκαιρα!
Η πολιτική των τελευταίων χρόνων οδήγησε το Νοσοκομείο μας σε λειτουργική συρρίκνωση με την αυθαίρετη τροποποίηση του οργανισμού στό ‘όνομα’ της δήθεν μεταρρυθμιστικής πολιτικής που συνπάγεται μείωση ή συγχωνεύσεις κλινικών και εργαστηρίων, δραστικές περικοπές δαπανών, μείωση των προμηθειών του απαραίτητου υλικού, για την νοσηλεία των ασθενών, περικοπές δεδουλευμένων εφημεριών των γιατρών στο όνομα της …λιτότητας  και γενικά αποστασιοποίηση του κράτους από την χρηματοδότηση της λειτουργίας των δημόσιων Νοσοκομείων.  
Όλη αυτή την απορρύθμιση των λειτουργιών του Νοσοκομείου την ‘λούζεται’ ο λαός που αναζητάει ασφαλείς συνθήκες νοσηλείας και τις βρίσκει μόνο χάρις στην αυτοθυσία του προσωπικού του Νοσοκομείου.
Η εγκατάλειψη είναι εμφανής καθημερινά που επιτείνεται και από την καταλήστευση των διαθέσιμων αποθεματικών του Νοσοκομείου ύψους 4,5 εκατομμυρίων ευρώ, από την Τράπεζα της Ελλάδας με τις ‘ευλογίες’ και την σύμφωνη γνώμη του τελευταίου υπουργού Υγείας Α. Λοβέρδου.
Είναι αναγκαίο όσο ποτέ έλλοτε να γίνουν άμεσα:
1. Ολοκλήρωση του διαγωνισμού τεχνονολογιού εξοπλισμού του νεόδμητου κτιρίου που εμπεριέχεται στο πακέτο χρηματοδότησης και διαχειρίζεται η ΔΕΠΑΝΟΜ,
2. Αποκατάσταση του διορόφου κτιρίου για να αποσυμφορηθούν υπηρεσίες του Νοσοκομείου,
3. Εξεύρεση τρόπου επανακατασκευής και αποκατάστασης του κεντρικού κτιρίου για να μεταφερθούν όλες οι κλινικές από το πρώην στρατιωτικό Νοσοκομείο ‘409’ στο κεντρικό κτίριο προκειμένου να δημιουργηθεί στην περιοχή ‘υγειονομικό πάρκο’ ώστε να σταματήσει η ταλαιπωρία των ασθενών.
4. Αναπτυξη νέων κλινικών τμημάτων στη βάση των σύγχρονων κατευθύνσεων της ιατρικής, με εξασφάλιση της απαραίτητης υποδομής σε ανθρώπινο δυναμικό και τεχνολογικό εξοπλισμό ώστε να λειτουργούν όλα τα τμήματα με ασφάλεια για τον ασθενή αλλά και τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου.
5. Δημιουργία της νέας ψυχιατρικής δομής (στη θέση της κλινικής που αναιτιολόγητα καταργήθηκε) σε κτιριακή δομή που να συνδέεται λειτουργικά με τα υπόλοιπα κτίρια του Νοσοκομείου και όχι να ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια νέα κτίρια στον προαύλιο χώρο του Νοσκομείου. 
6. Επαναφορά του οργανισμού του Νοσοκομείου στην δύναμη των 550 κλινών με προοπτική ανάπτυξης και περισσοτέρων κλινών, ανάλογα με την δημιουργια νέων τμημάτων.

Για την Τριμελή Επιτροπή


Τάκης Γεωργακόπουλος        Μαρία  Μηλιτσοπούλου              Γιώργος Σέρβος