Ανίατες «αρρώστιες» στο Νοσοκομείο Βόλου

Πλήρη κάλυψη στη διοικήτρια του Νοσοκομείου Μαρία Καρά στη διαμάχη της με συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ στο Νοσοκομείο Βόλου, παρείχε χθες ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας Ευριπίδης Χαρμάνης που επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Βόλου με τους υποδιοικητές κ.κ. Μαντέ και Κατσικονούρη και είχε συναντήσεις με τη διοίκηση, το σωματείο των εργαζομένων, την Ένωση Νοσοκομειακών γιατρών κι όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Ο κ. Χαρμάνης επισήμανε ότι δεν προέκυψε κανένα θέμα μεταξύ διοικήτριας και ΔΑΚΕ που απλά είναι μια συνδικαλιστική παράταξη όπως κι άλλες κι ότι η διοικήτρια του Νοσοκομείου Μαρία Καρά, της οποίας η θητεία ανανεώθηκε πριν δύο μήνες, χαίρει της εμπιστοσύνης του υπουργού και της δικής του, ενώ έχουν άριστη συνεργασία. Τόνισε ότι το Αχιλλοπούλειο με ιστορία 100 χρόνων έχει προσφέρει πολύ μεγάλο θεραπευτικό και νοσηλευτικό έργο στη Μαγνησία και σε όλη τη Θεσσαλία και σε αυτό έχουν συμβάλλει όλοι και το χαρακτήρισε στολίδι για την περιοχή.

Ανέφερε ότι από τις συζητήσεις που είχε με τους θεσμικούς παράγοντες και τη διοίκηση προκύπτει ότι υπάρχουν ελλείψεις προσωπικού, ανάγκη για αγορά ενός ακόμη μαγνητικού τομογράφου, ανάγκη να μεταφερθεί η Β’ Παθολογική Κλινική και η Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας στη νέα πτέρυγα και να γίνει αγώνας να εξευρεθούν κονδύλια για την ανακατασκευή της παλιάς.

Επισήμανε ότι το θέμα των εφημεριών έχει λυθεί και σύντομα θα υπάρχουν καλά νέα για τη ρύθμιση χρεών του νοσοκομείου και τόνισε ότι ως διοικητής της 5ης ΥΠΕ θα στέκεται πλάι στη διοίκηση του Αχιλλοπούλειου «ούτως ώστε όλοι μαζί να μπορέσουμε να συμβάλλουμε καθοριστικά και να βελτιώσουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στη Θεσσαλία».

Από την πλευρά της η κ. Καρά επισήμανε ότι πάντα θα υπάρχουν καθημερινά ή και μεγάλα προβλήματα σε ένα νοσοκομείο που έχει μια δυναμική κι εκτίμησε ότι τόσο ο κ. Χαρμάνης όσο και οι υποδιοικητές της 5ης ΥΠΕ θα είναι πάντα δίπλα μας κι αυτό «για να φθάσει το Νοσοκομείο του Βόλου στο σημείο που όλοι ονειρευόμαστε. Δηλαδή να ανακατασκευαστεί το παλιό κτίριο, να τελειώσει το πρόγραμμα «Ψυχαργώ» να μετακινηθεί η παθολογική κλινική σε χώρους αντάξιους της νέας πτέρυγας, να προσληφθεί σταδιακά το προσωπικό καθώς υπάρχουν ελλείψεις».

Οι γιατροί

Οι νοσοκομειακοί γιατροί έθεσαν στον κ. Χαρμάνη  την ανάγκη να προχωρήσει γρήγορα το πρόγραμμα «Ψυχαργώς», να ολοκληρωθεί σύντομα η ανακατασκευή του συγκεκριμένου τμήματος της παλιάς πτέρυγας για τη στέγασή του και φυσικά να προσληφθεί άμεσα το ιατρικό προσωπικό κυρίως για την παιδοψυχιατρική πτέρυγα που τελειώνει. Επίσης έθεσαν το θέμα της πρόσληψης νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού καθώς όπως ανέφεραν το οργανόγραμμα του Νοσοκομείου προβλέπει 150 θέσεις γιατρών και τώρα υπηρετούν 98. Τέλος εξέφρασαν την ελπίδα, βάσει της καινούργιας σύμβασης που θα υπογραφεί θα προκηρυχθούν γρήγορα οι θέσεις ώστε να «έλθει νέο αίμα για να μπορέσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας».

Ο Σύλλογος Εργαζομένων

Τις ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό, τεχνολόγους εργαστηρίων, τεχνικούς όλων των ειδικοτήτων κ.ά. επισήμανε ο σύλλογος εργαζομένων στο Αχιλλοπούλειο και ζητά άμεσα προσλήψεις μονίμου προσωπικού για την κάλυψη κενών οργανικών θέσεων, μετατροπή των 77 θέσεων με οκτάμηνες συμβάσεις σε μόνιμες, σταμάτημα της εκχώρησης υπηρεσιών του Νοσοκομείου σε εργολάβους και ιδιωτικές εταιρίες, την ανακατασκευή της παλιάς πτέρυγας, την ενεργοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιακών συμβουλίων για τις κρίσεις στελεχών, τη χορήγηση ανά έτος ειδών ένδυσης και υπόδησης στο προσωπικό του Νοσοκομείου, την επίλυση της προβληματικής λειτουργίας του νέου συστήματος μηχανοργάνωσης και την αγορά ενός μαγνητικού τομογράφου.

Συνάντηση με Αρέθα

Ο κ. Χαρμάνης είχε επίσης εθιμοτυπική συνάντηση με τον πρόεδρο της ΤΕΔΚ Μαγνησίας Απ. Αρέθα ο οποίος ζήτησε να δοθεί έμφαση στη στελέχωση των Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων με το απαραίτητο προσωπικό και αγορά πρόσθετου ιατρικού εξοπλισμού, στην καλύτερη αξιοποίηση του Τσιτσιλιάνειου με την πρόσληψη κι άλλων γιατρών ώστε να κάνει καθημερινές εφημερίες, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες και τέλος ζήτησε έναν αγροτικό γιατρό για κάθε αγροτικό ιατρείο. «Μπορεί ο σχεδιασμός να ανήκει γι’ αυτά τα θέματα στο Νοσοκομείο του Βόλου και στο υπουργείο, αλλά εμείς δεν χάσαμε την ευκαιρία να τα επισημάνουμε στον κ. Χαρμάνη» δήλωσε ο κ. Αρέθας.

Ελένη Μανώλη