p> Η γενική συνέλευση των γιατρών της ΕΙΝΑΠ ΨΝΑ, εξετάζοντας σοβαρά τις ελλείψεις, τα κενά, τις δυσλειτουργίες και τα προβλήματα στο ΨΝΑ, το μεγαλύτερο ψυχιατρείο της χώρας, αλλά και στο σύστημα ψυχικής υγείας γενικότερα απαιτεί από την κυβέρνηση και από τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να δώσει άμεσα λύσεις στα σοβαρά προβλήματα, ιδιαίτερα στο ζήτημα της στελέχωσης του ΨΝΑ το οποίο λειτουργεί πλέον με ελάχιστο προσωπικό, κάτω από το όριο ασφαλείας.
Επαναβεβαιώνει την απόφαση να δώσει τη μάχη ενάντια στην πολιτική που επιβάλει το μνημόνιο, στις περικοπές επιδομάτων και μισθών και ενάντια σʼ όλα τα κοινωνικά άδικα μέτρα που ακυρώνουν στην πράξη το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα του συστήματος Υγείας, είμαστε αντίθετοι στο μέτρο της πληρωμής των 3 ευρώ ανά ασθενή στα εξωτερικά ιατρεία, και στην κάλυψη της πληρωμής των εφημεριών των γιατρών από τα έσοδα των απογευματινών εξωτερικών ιατρείων κ.α..
Η Υγεία του ελληνικού λαού είναι πλέον και αυτή επισφαλής. Ως γιατροί του ΕΣΥ είμαστε αποφασισμένοι να την υπερασπιστούμε ενάντια σε κάθε μορφής εμπορευματοποίηση στη βάση της αρχής ότι αυτή αποτελεί κοινωνικό αγαθό.
Με απόφαση της ΟΕΝΓΕ απεργούμε στις 29 Σεπτέμβρη , μαζί με όλους τους ευρωπαίους συναδέλφους μας, ενάντια στην νεοφιλελεύθερη καταστροφική πολιτική του Μνημονίου.
Καλούμε όλους τους γιατρούς και όσους εργάζονται στο χώρο της Υγείας να διαδηλώσουν μαζικά και αποφασιστικά ενάντια σʼ αυτή την πολιτική στη Δ.Ε.Θ. στις 11 Σεπτέμβρη 2010 (με τα πούλμαν της ΟΕΝΓΕ).
Θεωρούμε αναγκαίο το να συντονιστούμε στο χώρο της υγείας με όλους τους εργαζόμενους σε άλλους κλάδους μέσα από πρωτοβάθμια σωματεία, ομοσπονδίες και άλλες συλλογικότητες που δίνουν τον ίδιο αγώνα.