Αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης- καταγγελία ηγεσίας ΟΕΝΓΕ- συνέχιση διεκδικήσεων

Δευτέρα 14-4-2008

Οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης είναι οι παρακάτω:

1.Καταγγέλλουμε το Υπουργείο Υγείας για εμπαιγμό και για την συστηματική παραβίαση της ισχύουσας νομοθεσίας. 

2.  Καταγγέλλουμε τα μέλη της ηγεσίας της ΟΕΝΓΕ που  επιδιώκουν την υπογραφή μιας κλαδικής συμφωνίας που σίγουρα δεν εκφράζει την επιθυμία της μεγάλης πλειοψηφίας των νοσοκομειακών γιατρών.  Ενημερώνουμε τους γιατρούς ότι σήμερα έγινε αποδεκτό το αίτημα (με την κατάθεση υπογραφών) για Έκτακτο Θεματικό Συνέδριο. 

3.Η επίσχεση εργασίας στo νοσοκομείο και τα Κ. Υγείας του νομού Κιλκίς συνεχίζεται μέχρις αποπληρωμής των δεδουλευμένων και του Φεβρουαρίου.

4.Την  Πέμπτη 17-4, συμμετέχουμε στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις, μαζί με τους υπόλοιπους  εργαζόμενους.

5. Αποφασίστηκε  να ακολουθήσουμε τις αποφάσεις των Γ.Σ των ενώσεων και των Νοσοκομείων της χώρας και μέσω του συντονιστικού να βγάλουμε προγράμματα από 1-5 με 2 εφημερίες για τους ειδικούς και 4 για τους ειδικευόμενους, υλοποιώντας την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία για 48ωρο-56ωρο  αντιστοίχως ως μέγιστη εβδομαδιαία εργασία. 

6. Συμμετέχουμε στα Πανελλαδικά Συλλαλητήρια που θα γίνουν όποτε αποφασίσουν τα συντονιστικά των ενώσεων και των κατά τόπους γενικών συνελεύσεων.

7.Διεκδικούμε νέο μισθολόγιο με πρώτο μισθό 1600 ευρω για τους ειδικευόμενους

8.Η εφημερία είναι ΥΠΕΡΩΡΙΑ και πρέπει να αμείβεται αναλόγως (όχι  απαξιωτικά με το ποσό των 3,80 ευρώ την ώρα.

9.Αναγνωρίζουμε ότι με  την εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας που αφορά τον προβλεπόμενο ανώτατο επιτρεπόμενο εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας θα δημιουργηθεί σοβαρότατη δυσλειτουργία των νοσοκομείων αλλά καιρός είναι να το αναγνωρίσει και ο Υπουργός! Το πρόβλημα πια είναι του ΥΠΟΥΡΓΟΎ ! Όχι των ‘ειλώτων’ γιατρών που ζουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και  μόνον από τον μισθό τους, χωρίς παράνομους χρηματισμούς.

10.Απαιτούμε άμεσα τις χιλιάδες προσλήψεις που έχει αναγγείλει ο Υπουργός κατά τακτά διαστήματα και μείνανε μόνον υποσχέσεις.

11.Η κλαδική συμφωνία πρέπει  να γίνει μόνο με τους όρους που ικανοποιούν τα δικά μας αιτήματα που ΕΜΕΙΣ έχουμε θέσει υπ’ όψιν  του Υπουργείου  και  που είναι η απόφαση του Γ. Συμβουλίου της 21-11-2007. Θεωρούμε απαράδεκτη την “πρόταση Αβραμόπουλου” που έχει απορριφθεί (δυο φορές μάλιστα) από τους νοσοκομειακούς γιατρούς.

Εμείς οι  λειτουργοί της Δημόσιας Υγείας  απαιτούμε καλύτερες εργασιακές σχέσεις , ανθρώπινα ωράρια, αξιοπρεπείς μισθούς και κυρίως σεβασμό από το κράτος προς τους πολίτες της χώρας που αξίζουν καλύτερης ποιότητας  ΔΗΜΌΣΙΑ και ΔΩΡΕΑΝ παροχή υπηρεσιών Υγείας.                   

                                                              Μετά τιμής    

                                                          Ζωτάκη Διαλεκτή                  

                                                   Πρόεδρος της ΕΝΙΚ ΚΙΛΚΙΣ