Απόφαση αποδέσμευσης κονδυλίων Β΄ τετραμήνου κατά 100%

p>Υπεγράφη μετά κόπων και βασάνων η απόφαση αποδέσμευσης κονδυλίων Β΄ τετραμήνου (κλικ εδώ) και μπορούν οι ΥΔΕ να προχωρήσουν για ενταλματοποίηση τις εφημερίες Ιουλίου και Αυγούστου, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι τα κονδύλια επαρκούν. Ο επόμενος σκόπελος βρίσκεται στους Επιτρόπους του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αρκετοί εκ των οποίων αρνούνται να εγκρίνουν προγράμματα με άνω των 7 εφημεριών ανά γιατρό.

 

Είναι ενδεικτικό ότι η απόφαση αποδέσμευσης δεν υπογράφεται από τον καθ΄ ύλην αρμόδιο υφυπουργό κ. Λέγκα, αλλά από τον πολιτικό του προϊστάμενο Υπουργό κ. Παπαθανασίου. Το γεγονός είναι ασυνήθιστο και πληροφορίες το αποδίδουν στο ότι ο κ. Λέγκας αρνούνταν μέχρις εσχάτων να υπογράψει την απόφαση!

 

Βεβαίως δεν έχει υπογραφεί η Υπουργική Απόφαση για τις διαφορές εφημεριών με το νέο μισθολόγιο, ούτε και η Υπουργική Απόφαση για τα κονδύλια 3ου τετραμήνου, το οποίο ήδη διανύουμε και είναι πολύ αμφίβολο εαν τέτοια απόφαση έχει καταρτιστεί από το Υπουργείο Υγείας προκειμένου να σταλεί με τη γνωστή περιπετιώδη διαδρομή στο Υπουργείο Οικονομικών.

                                          Δημήτρης Βαρνάβας