“ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ” Τα παιχνίδια εξουσίας κάνουν κακό στην… Υγεία

Τα παιχνίδια εξουσίας και οι λεπτές κομματικές ισορροπίες έχουν οδηγήσει σε κωμικοτραγική κατάσταση εδώ και δύο περίπου μήνες το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

Του Χρήστου Βήττα

Αντί οι παράγοντες της τοπικής κοινωνίας να αγωνίζονται για να εξαλειφθούν οι ελλείψεις που έχει το νοσοκομείο, ασχολούνται με τον διοικητή του, Ευγένιο Χαϊτίδη, πρώην βουλευτή Σερρών της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος είχε αναλάβει τα ηνία της υγειονομικής μονάδας πριν από περίπου ένα χρόνο.

Εδώ και μήνες φουντώνουν οι φήμες που θέλουν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου να του ζητά την παραίτησή του, χτες μάλιστα κυκλοφόρησαν φήμες που μιλούσαν για αποπομπή του.

Οι λόγοι που προβάλλονταν ήταν ότι ο κ. Χαϊτίδης δεν προώθησε μία σειρά πιεστικών ζητημάτων και χρόνιων προβλημάτων, ενώ παράλληλα ήταν γνωστές οι συνεχείς τριβές που είχε με τους γιατρούς, την επιστημονική επιτροπή και το προσωπικό του νοσοκομείου.

Ο ίδιος ωστόσο διαψεύδει τα περί παραίτησης ή αποπομπής του και αποδίδει τις φήμες σε “κακόβουλους κύκλους” και σε πόλεμο που έχει ξεκινήσει εναντίον του όταν έκοψε τις πλασματικές υπερωρίες των γιατρών του νοσοκομείου.

ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ

Όπως διαμηνύθηκε προς τη “Μ” και από την αρμόδια ΔΥΠΕ (Διοίκηση Υγειονομικής Περιφέρειας), πράγματι δεν υπάρχει καμία επίσημη απόφαση περί αλλαγής στη διοίκηση του νοσοκομείου της Πτολεμαΐδας. Ωστόσο, πηγές του υπουργείου Υγείας σημειώνουν πως υπάρχει σκέψη για αμοιβαία μετακίνηση της διοίκησης του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου και της Ψυχιατρικής Μονάδας Πέτρας Ολύμπου, δηλαδή μεταξύ του Ευγένιου Χαϊτίδη και του Κώστα Δημητριάδη, αντίστοιχα.

ΔΕΚΤΕΣ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ

Πρέπει να σημειωθεί ότι τοπικοί πολιτικοί παράγοντες του κυβερνώντος κόμματος είχαν γίνει δέκτες παραπόνων για τη συμπεριφορά και τον τρόπο διοίκησης του κ. Χαϊτίδη, ενώ αρκετοί ήταν εκείνοι που ζητούσαν την αποπομπή του. Πάντως, και στο στρατόπεδο της Νέας Δημοκρατίας στην Κοζάνη δεν γνώριζαν με βεβαιότητα κάτι, καθώς υπήρχαν κάποιοι που διέδιδαν τα περί απομάκρυνσης, ενώ άλλοι τα διέψευδαν.

Εύλογα προκύπτει λοιπόν το ερώτημα αν το θέμα έχει να κάνει και με τις κομματικές ισορροπίες της περιοχής. Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα σοβαρά προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν τα νοσοκομεία -ιδίως τώρα με το ζήτημα της γρίπης- δεν γνωρίζουν από καρέκλες…