Πέντε θύματα την ημέρα έχει η χώρα μας από τροχαία ατυχήματα, κατατάσσοντας την Ελλάδα στις τελευταίες θέσεις στην πανευρωπαϊκή κατάταξη σε ό,τι αφορά τη μείωση των θυμάτων στην άσφαλτο.
Την ίδια στιγμή μόνο το 2008 στην Ε.Ε. ο αριθμός των θυμάτων από τροχαία έφτασε τα 39.000 ενώ οι τραυματίες ξεπέρασαν τα 3,5 εκατ. με το κοινωνικο-οικονομικό κόστος των ατυχημάτων να ξεπερνά τα 200 δισ. ευρώ ετησίως.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Ασφάλεια των Μεταφορών, στην Ελλάδα καταγράφηκαν 150 θάνατοι σε τροχαία ανά εκατομμύριο κατοίκων όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 79 νεκροί ανά εκατομμύριο πληθυσμού ενώ σε χώρες, όπως η Σουηδία, η Μεγάλη Βρετανία και η Ολλανδία τα θύματα δεν ξεπερνούν τα 50 ανά εκατομμύριο ετησίως.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, Γιάννης Χανδάνος, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου που συνδιοργανώνει σήμερα ο Σύλλογος με το ΕΜΠ για την «Οδική Ασφάλεια» και τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια αναμένεται να προτείνει τη δημιουργία ενός οργάνου είτε με τη μορφή Γενικής Γραμματείας παρά τω Πρωθυπουργώ είτε με τη μορφή Ανεξάρτητης Αρχής, η οποία θα μπορεί να θέτει στόχους, να ελέγχει αλλά και να διαχειρίζεται συγκεκριμένο προϋπολογισμό για την οδική ασφάλεια.
Ο στόχος
Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, τόσο η Ελλάδα όσο και το σύνολο της Ε.Ε. είναι πολύ μακριά από το στόχο σύμφωνα με τον οποίο το 2010 τα θύματα από τροχαία θα έπρεπε να μειωθούν στο 50% του αριθμού του 2001.
Μαρία Μόσχου