ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΙΣ- Καταγγέλλω τις διασπαστικές και προβοκατόρικες πρακτικές

p style=”margin: 0cm 0cm 10pt”>Καταγγέλλω τις διασπαστικές και προβοκατόρικες πρακτικές διαφόρων παραγόντων, οι οποίοι επιχειρούν με κάθε τρόπο να δυσφημίσουν τα θεσμικά όργανα των γιατρών της χώρας.

Επαναλαμβάνω τη σταθερή θέση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου για στήριξη των όποιων αποφάσεων των γιατρών του ΕΟΠΥΥ όλης της χώρας, οι οποίοι θα συνεδριάσουν εκ νέου τη Δευτέρα.

Καλώ τον υπουργό Υγείας για πολλοστή φορά να σταματήσει τα επικοινωνιακά «παιχνίδια» με την Υγεία, που αποτελεί το ύψιστο αγαθό του ανθρώπου, και να λάβει συγκεκριμένες αποφάσεις προς όφελος των πολιτών. Αν ο υπουργός θεωρεί – όπως είπε στο 9ο Συνέδριο της  Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας – ότι οι γιατροί της πρωτοβάθμιας περίθαλψης πρέπει να είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, τον καλώ να εντάξει άμεσα, χωρίς να μεσολαβήσει η διαδικασία της διαθεσιμότητας, όλους τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ όλων των ειδικοτήτων στο νέο σύστημα με το βαθμολόγιο που έχει θεσμοθετηθεί και δεν έχει εφαρμοστεί, χωρίς άλλες διαδικασίες.

Η πολιτική χρειάζεται σχέδιο, όχι παζάρια.