Δούρειος ίππος των φαρμακευτικών εταιρειών

class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 8pt”>Το φαινόμενο είναι γνωστό, αλλά αποκτά ιδιαίτερη σημασία όταν επιβεβαιώνεται από έρευνες μεγάλων ειδησεογραφικών πρακτορείων. Ο λόγος για το ρόλο ορισμένων συλλόγων ασθενών, οι οποίοι αναλαμβάνουν ρόλο δούρειου ίππου των φαρμακευτικών εταιρειών.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 8pt”>Αναφέρει λοιπόν το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων σε σχετικό ρεπορτάζ:


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 8pt”>«Σήμερα πολλές ευρωπαϊκές Ενώσεις ασθενών αποτελούν “δούρειο ίππο” για τις μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες. Ακολουθούν την κλασική μέθοδο να παράγονται Εκθέσεις που κινδυνολογούν και διαμορφώνουν ένα ισχυρό κοινοβουλευτικό δίκτυο που λειτουργεί το ίδιο ως λόμπι. Έχουν τους ίδιους στόχους με τα φαρμακευτικά εργαστήρια καθώς προβάλλουν την αρρώστια, δίνουν τον τόνο στην πρόγνωση και ζητούν μεγάλα ποσά για την Έρευνα στον ιδιωτικό τομέα και για διαγνωστικά πειράματα. Είναι και αυτός ένας νέος τρόπος δράσης των φαρμακευτικών λόμπι μεγάλων εταιρειών. Δηλαδή να κρύβονται πίσω από Συλλόγους ιδιαίτερων ασθενειών ώστε να επηρεάζουν τις πολιτικές αποφάσεις».
…….


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 8pt”>ΣΚΑΝΔΑΛΟ NOVARTIS: Η επιστολή ενός εκ των προστατευόμενων μαρτύρων που δημοσιεύεται στο «Έθνος» είναι κυριολεκτικά συγκλονιστική (κλικ εδώ).