Εφημερίες Δ΄ τριμήνου

Ακόμη και οι σφοδρότεροι επικριτές της προηγούμενης κυβέρνησης δεν μπορούν να αρνηθούν ότι τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια η καταβολή των εφημεριών είχε ομαλοποιηθεί. Κάθε τρίμηνο εκταμιεύονταν τα κονδύλια στα Νοσοκομεία και πιστώνονταν έγκαιρα οι δεδουλευμένες εφημερίες στους λογαριασμούς των γιατρών.

Και από τον Ιούλιο ήρθε η κανονικότητα!

Παρά τις επανειλημμένες προφορικές και γραπτές επισημάνσεις της ΟΕΝΓΕ και της ΕΙΝΑΠ προς τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, οι εφημερίες του τελευταίου τριμήνου δεν έχουν ακόμη εγκριθεί, ώστε να μεταβιβαστούν στους λογαριασμούς των Νοσοκομείων και να προχωρήσει η ενταλματοποίηση και η καταβολή τους.

Φαίνεται πως οι κύριοι Κικίλιας και Κοντοζαμάνης αδυνατούν ν΄ αντιληφθούν πως οι εφημερίες αποτελούν εισόδημα για τους νοσοκομειακούς γιατρούς και όχι φιλοδώρημα της πολιτικής ηγεσίας.

Ήδη τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει τόσο, ώστε είναι αμφίβολο εάν είναι δυνατή η καταβολή των εφημεριών Οκτωβρίου πριν τα Χριστούγεννα

Εάν λοιπόν δε θέλουν να εξωθήσουν τις Ενώσεις σε επισχέσεις και κινητοποιήσεις ας σταματήσουν τις αγαπησιάρικες δηλώσεις και εμφανίσεις και να φροντίσουν τη Δευτέρα να τακτοποιηθεί το ζήτημα..