Σε έκτακτη κινητοποίηση προχωρούν οι νοσοκομειακοί γιατροί από το μεσημέρι της Παρασκευής στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, το οποίο έχει γενική εφημερία. Οι λόγοι της κινητοποίησης είναι η μη καταβολή δεδουλευμένων.Αυτό αναφέρεται στο δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από το Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (συμμετείχαν τα νοσοκομεία Λαϊκό, Ερυθρός Σταυρός, Αγία Σοφία, ΨΝΑ, Παμμακάριστος, Γενικό Κρατικό Νίκαιας, Ιπποκράτειο, Αττικόν και Αμαλία Φλέμινγκ).
Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι: “Όλη αυτή η κατάσταση μας αναγκάζει στο να συνεχίσουμε την επίσχεση εργασίας, που εφαρμόζουμε εδώ και τρεις βδομάδες, πλέον και από τις εφημερίες. Ενδεικτικά σήμερα στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός θα αποσυρθούν από την γενική εφημερία που ξεκινά στις 14:30 οι γιατροί που βρίσκονται σε επίσχεση σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής του Συνέλευσης”.
Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται πως: “Εφιστούμε την προσοχή των ασθενών πως ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αθήνας δεν θα εφημερεύει με αποκλειστική ευθύνη του Υπουργείου Υγείας. Θα ακολουθήσουν τις επόμενες μέρες αν η κυβέρνηση επιμείνει στον εμπαιγμό και άλλα νοσοκομεία, όπως το Λαϊκό και το Παίδων Αγία Σοφία. Δηλώνουμε ότι οι κινητοποιούμενοι γιατροί είμαστε αυταπόδεικτα αυτοί που ζούμε από το μισθό μας και ερχόμαστε καθημερινά σε σύγκρουση με τη διαφθορά, τις μίζες και το φακελάκι. Δηλώνουμε απρόθυμοι να σκύψουμε το κεφάλι”.