Από τις συμφωνίες που ξεχώρισαν τη χρονιά που πέρασε ήταν επίσης αυτή της εξαγοράς από τη Lafarge του ποσοστού που κατείχε η Εθνική Τράπεζα στην ΑΓΕΤ Ηρακλής. Ο γαλλικός όμιλος πλήρωσε περίπου 321,6 εκατ. ευρώ στην Εθνική για να αποκτήσει το 26% της τσιμεντοβιομηχανίας, ανεβάζοντας το ποσοστό ελέγχου στο 86%.
Στο εμπόριο η συμφωνία της χρονιάς ήταν αυτή της πώλησης του ομίλου Elmec Sport από τον επιχειρηματία Θ. Λασκαρίδη, ο οποίος είχε εισέλθει ως στρατηγικός επενδυτής, στον όμιλο KAE-Folli Follie. Το τίμημα για την εξαγορά -αρχικά του 51,84% από τον επιχειρηματία- έφτασε στα 114,8 εκατ. ευρώ (4 ευρώ ανά μετοχή), ενώ ο όμιλος δαπάνησε συνολικά 200 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει το 90,4%.
Οι επιχειρηματικές εξελίξεις είχαν συνέχεια και στον κλάδο των υπηρεσιών Υγείας, που βρίσκεται σε φάση ανακατατάξεων με μοχλό τις κινήσεις της MIG, αλλά και των άλλων δύο-τριών ισχυρών πόλων του κλάδου. Η γερμανική Asklepios προχώρησε στην απόκτηση επιπλέον ποσοστού 16,7% στο Ιατρικό Αθηνών έναντι 72,5 εκατ. ευρώ, ανεβάζοντας συνολικά το ποσοστό που ελέγχει στο άνω του 30%, με την οικογένεια Αποστολόπουλου να διατηρεί τον έλεγχο του 33,34%. Το σίριαλ ΙΑΣΩ – Euromedica συνεχίζεται και κανείς δεν είναι σε θέση να προδιαγράψει τις εξελίξεις. Από τη μια ο Θωμάς Λιακουνάκος της Euromedica, που χτίζει σταδιακά θέση στο ΙΑΣΩ, ελέγχει πλέον το 10,05% του ομίλου (τρέχουσας αξίας 55 εκατ,. ευρώ από την άλλη γιατροί-μέτοχοι του Ιασώ ανθίστανται.
Euromedica και Ιατρικό Αθηνών συμφώνησαν (σε μια «σκοτεινή» πάντως συμφωνία) και με τον πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού να αναλάβουν τη διαχείριση του «Ερρίκος Ντυνάν» από το 2008. Στον άλλο ισχυρό πόλο, αυτόν που έχει δημιουργήσει η MIG με επίκεντρο το «Υγεία», φέτος την άνοιξη ξεκίνησαν οι διαδικασίες για τη συγχώνευση του «Υγεία», του «Μητέρα» και του «Λητώ».
Στον κλάδο των χημικών το 2007 ήταν η χρονιά του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Ο επιχειρηματίας μέσω διαδοχικών συγχωνεύσεων δεκάδων μικρότερων επιχειρήσεων του κλάδου και αυξήσεων-μαμούθ δημιούργησε την Alapis, μια εταιρεία με τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία 2,3 δισ. ευρώ, και τη Νεοχημική που αποτιμάται προς 740 εκατ. ευρώ.