Στο πεδίο των κλειστών επαγγελμάτων θα δοθεί μία ακόμη μάχη από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, έπειτα από την επεισοδιακή εξέλιξη που είχαν οι σχετικές κυβερνητικές πρωτοβουλίες για την απελευθέρωση των οδικών μεταφορών. Παρά ταύτα, διαφαίνεται πως η κυβέρνηση αρχίζει ήδη να συζητεί τροποποιήσεις σε ό,τι αφορά τον τρόπο με τον οποίο θα συνεχιστεί η απελευθέρωση.
Για παράδειγμα, όσον αφορά το θέμα των φαρμακείων, ο βουλευτής Επικρατείας του ΠαΣοΚ και πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ κ. Ηλ. Μόσιαλος τόνισε χθες μιλώντας στο Κανάλι 1: «Αυτά που λέει το ΔΝΤ στη συγκεκριμένη περίπτωσηείναι δογματισμοί βλακώδεις.Πρέπει να ξεφύγουμε από αυτές τις ιδεοληψίες. Το θέματης Υγείας δεν το κατανοούν. Και δεν το κατανοούν γιατί δεν γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες της Ελλάδας. Ας βάλουν τα στοιχεία κάτω μία φορά, υποτίθεται ότι είναι άνθρωποι που φέρνουν τεχνογνωσία».
Και σημείωσε: «Θα είναι πρόβλημααν δώσουμε περισσότερεςάδειες και αφήσουμε το σύστημαόπως είναι τώρα. Θα γίνουνπερισσότερα φαρμακεία, τα οποία για να επιβιώσουν θα πιέζουν τους γιατρούς να γράφουνπερισσότερα και πιο ακριβάφάρμακα. Ηδη έχουμε περισσότεραφαρμακεία… διπλάσιααπό τους Βέλγους και εικοσαπλάσιααπό τους Σουηδούς. Τι θα μας προσφέρει το άνοιγμα;Θα δημιουργηθεί μεγαλύτεροςανταγωνισμός; Οχι».