Και ψυχίατροι επιστρατεύονται για τα DVD

ΥΠΟΘΕΣΗ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ

Θα γνωματεύσουν για τον «αυτοκτονικό ιδεασμό» του κ. Νικολουτσόπουλου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΔΕΣΠΟΙΝΑΜΠΡΟΥΣΑΛΗ

 

χειρισμοί του εργατολόγου κ. Χρ.Νικολουτσόπουλου , ο οποίος επικαλούμενος λόγους ψυχικής υγείας εκτιμάται ότι κερδίζει δύο στα δύο. Δηλαδή να έχει τον τελευταίο λόγο στην υπόθεση, καθώς ύστερα από τις τελευταίες εξελίξεις θα απολογηθεί μετά την κυρία Εύη Τσέκου, και επιπλέον ελπίδες για καλύτερη ποινική μεταχείριση, αφού το μέτρο της προφυλάκισης δεν επιβάλλεται εύκολα σε έναν ψυχικά ασθενή.

Χθες ο κ. Νικολουτσόπουλος δεν εμφανίστηκε ενώπιον του β΄ ειδικού ανακριτή κ. Δ. Οικονόμου, ο οποίος τον είχε καλέσει να απολογηθεί

για δύο κακουργήματα και ένα πλημμέλημα, αδικήματα σχετικά με την εμπλοκή του στην υπόθεση του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού κ.

Χρ.Ζαχόπουλου. Αντ΄ αυτού προσήλθε στον κ. Οικονόμου η σύζυγός του κυρία Μαριάννα Νικολουτσοπούλου , η οποία δήλωσε στον δικαστικό λειτουργό ότι ο άνδρας της εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Αιγινήτειο, όπου εισήχθη επειδή παρουσίασε συμπτώματα «αυτοκτονικού ιδεασμού».

Εξερχόμενη από το ανακριτικό γραφείο η κυρία Νικολουτσοπούλου δήλωσε: «Παρέδωσα στον κύριοανακριτή το ιατρικό πιστοποιητικότων γιατρών της ψυχιατρικής κλινικής του Αιγινήτειου νοσοκομείου,τοοποίο δηλώνει ότι η κατάστασήτου δεν του επιτρέπει να παραστεί σε ανακριτή ή σε στρεσογόνεςσυνθήκες που θα επιδεινώσουντην ψυχική του υγεία». Την ίδια ώρα γινόταν γνωστό ότι ο δικηγόρος κ. Μ.Τζίφρας είχε παραιτηθεί από την υπεράσπιση του

κ. Νικολουτσόπουλου δηλώνοντας:

«Αδυνατώ να εκπροσωπήσω,λόγω ασυνεννοησίας,τον μη ικανό προς υπεράσπιση του εαυτού του κ.ΧρήστοΝικολουτσόπουλο. Του εύχομαικαλή ανάρρωση».

Ετσι ο ανακριτής προχώρησε στον διορισμό δύο καθηγητών της Ψυχιατρικής, των κκ. Ι.Νέστορος

και Ι. Παπαδάτου, ως πραγματογνωμόνων, προκειμένου να γνωματεύσουν με σχετική έκθεσή τους

που θα πρέπει να συνταχθεί εντός τριών ημερών αν ο κ. Νικολουτσόπουλος είναι σε θέση να απολογηθεί.

Με αυτά τα δεδομένα, η 34χρονη προφυλακισμένη κυρία Εύη Τσέκου θα είναι η πρώτη που θα απολογηθεί συμπληρωματικά στον ανακριτή. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, στο κατηγορητήριο περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων και η επίσκεψή της, μαζί με τον κ. Νικολουτσόπουλο, στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», όπου συναντήθηκε με τον δημοσιογράφο κ. Θ.Αναστασιάδη . Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο ανακριτής αναφέρει στο κατηγορητήριο που έχει συντάξει ότι η κυρία Τσέκου επέδειξε στον κ. Αναστασιάδη το σύνολο του οπτικοακουστικού υλικού που είχε στην κατοχή της.

Επίσης, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, στα χέρια του κ. Οικονόμου έφθασε το σύνολο σχεδόν των στοιχείων από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του κ. Αναστασιάδη, από τα οποία προκύπτει ότι ο δημοσιογράφος κατά το κρίσιμο χρονικό διάστημα είχε τηλεφωνικές επαφές με υπουργούς και διάφορα πρόσωπα από τον πολιτικό χώρο, όπως τους υπουργούς κ.

Δ.Αβραμόπουλο και κυρία Φάνη Πάλλη-Πετραλιά και τον πρώην υπουργό κ. Β. Μαγγίνα, με έναν επιχειρηματία, αλλά όχι και με τον κ. Ζαχόπουλο.

Στο μεταξύ χθες ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Π. Πούλιος παρήγγειλε τη διενέργεια έρευνας από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Αντ. Ελευθεριάνο προκειμένου να διαπιστωθεί αν αποτελεί ή όχι προϊόν υποκλοπής το ηχητικό απόσπασμα της συνομιλίας μεταξύ του κ. Μ. Τριανταφυλλόπουλου και του βουλευτή κ. Κ. Κουκοδήμου που προβλήθηκε από την τηλεοπτική εκπομπή «Κίτρινος Τύπος».