Κλειστό επ΄ αόριστον από σήμερα το Νοσοκομείο «Αττικόν»

ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ- ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

ΚΛΕΙΣΤΟ επ΄ αόριστον είναι από σήμερα το Νοσοκομείο «Αττικόν». Με αυτό το τρόπο το προσωπικό διαμαρτύρεται για τις τραγικές ελλείψεις αλλά και για τις απλήρωτες εφημερίες μηνών. Λουκέτο έχουν βάλει τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, τα τακτικά χειρουργεία έχουν αναβληθεί επ΄ αόριστον, ενώ έως τα μέσα του επόμενου μήνα το νοσοκομείο θα βγει και εκτός συστήματος εφημεριών!

Όπως αναφέρουν γιατροί και νοσηλευτές, οι ελλείψεις σε προσωπικό αναγκάζουν τους εργαζομένους να δουλεύουν στο κόκκινο, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των ασθενών. Είναι ενδεικτικό πως υπάρχει έλλειψη 670 νοσηλευτών και παραϊατρικού προσωπικού, την ώρα που οι προσλήψεις είναι πολύ λιγότερες από τις αποχωρήσεις. Λόγω των ελλείψεων, το Τμήμα Αιμοδοσίας δεν συλλέγει μονάδες αίματος και παράγωγα και εξαρτάται από το Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας για τη μεταφορά μονάδων αίματος, με αποτέλεσμα να αναβάλλονται ακόμη και χειρουργεία! Η λειτουργία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, σύμφωνα και με την ομόφωνη απόφαση του Επιστημονικού Συμβουλίου, πάσχει από υποστελέχωση, ενώ λειτουργούν μόνον 5 από τα 14 χειρουργικά τραπέζια.

Επιπλέον, σύμφωνα με απόφαση που ελήφθη χθες στη γενική συνέλευση των γιατρών, το πρόγραμμα εφημεριών του Νοεμβρίου θα προγραμματιστεί με βάση το νόμιμο εβδομαδιαίο ωράριο εργασίας. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως οι ειδικευμένοι θα κάνουν δύο εφημερίες τον μήνα και οι ειδικευόμενοι τέσσερις. Έως σήμερα όμως, για να βγουν οι εφημερίες οι γιατροί αναγκάζονταν να δουλεύουν τουλάχιστον τις διπλάσιες ώρες.