«Τιμές» στον έκπτωτο μονάρχη Κωνσταντίνο Γλύξμπουργκ που εμβολιάστηκε στη Ναύπακτο απέδωσε με την παρουσία του και με την άδεια της κυβέρνησης, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης
Η σπουδή του να μεταβεί στο Ναύπλιο για να υποδεχθεί τον τέως βασιλιά που πήγε να εμβολιαστεί προκάλεσε την εντονότατη αντίδραση πολιτών και τοπικών παραγόντων.
Κι αυτό διότι την ώρα που η Πάτρα και η ευρύτερη περιοχή βρίσκονται στο «κόκκινο» λόγω της ανεξέλεγκτης μετάδοσης του covid -19 και οι πολίτες βιώνουν την οικονομική κρίση και τα σκληρά περιοριστικά μέτρα, ο κ. Καρβέλης, συμπεριφερόμενος προσβλητικά στο Σύνταγμα της χώρας, υποδέχθηκε επίσημα έναν άνθρωπο που δεν έχει καμία απολύτως θεσμική ιδιότητα.
Η παρουσία του κ. Καρβέλη στον εμβολιασμό του «Κοκού» ήταν σε γνώση της κυβέρνησης, καθώς όπως ο ίδιος δήλωσε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» της Πάτρας: «Η παρουσία μου εκεί ήταν σε γνώση του υπουργείου Υγείας. Η παρουσία μου ήταν εντελώς συμβολική και ανθρώπινη προς έναν παλαιό θεσμό της χώρας»!!
Φαίνεται λοιπόν πως η οικογένεια Μητσοτάκη συντηρεί με γλυκιά νοσταλγία τους δεσμούς που συνήψε διαχρονικά με τη μοναρχία. Αποκορύφωμα υπήρξε το 1965, όταν ο Κωνσταντίνος Γλύγκξμπουργκ, αποκαλούμενος και Κοκός, διόρισε στην κυβέρνηση αποστατών τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ως υπουργό Συντονισμού. Είναι ιστορικά τεκμηριωμένο πως ο ρόλος του Μητσοτάκη στην καθαίρεση της τότε εκλεγμένης κυβέρνησης ήταν επιτελικός και ο διορισμός κυβέρνησης αποστατών από τον Κοκό άνοιξε το δρόμο για την εαρινή σύναξη των κολονέλων του 1967.
Τα πράγματα είχαν και συνέχεια. Στις αρχές της δεκαετίας του ’90 η κυβέρνηση του πατρός Μητσοτάκη φτάνει σε μυστική συμφωνία με τους Γλίξμπουργκ σχετικά με την τύχη της βασιλικής περιουσίας που βρισκόταν στο Τατόι. Λίγους μήνες μετά ξεκινά η διαδικασία μεταφοράς σπάνιων αντικειμένων, ανυπολόγιστης αξίας, πολλά εκ των οποίων αποτελούσαν κειμήλια του ελληνικού λαού.
Γλυκιές νοσταλγίες, γλυκειές αποστασίες και γλυκειές αλχημείες..