Ερώτηση για τα σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του ΓΝ Ζακύνθου, υπέβαλλαν οι Βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστας Μάρκου και Αθανασία (Σία) Αναγνωστοπούλου, μαζί με 19 ακόμα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, προς το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας.
Όπως συνέβη και με τα υπόλοιπα νοσοκομεία της χώρας, τα οποία βρέθηκαν στο μάτι του κυκλώνα της πανδημίας, το ΓΝ Ζακύνθου έμεινε παντελώς «ακάλυπτο», αφού η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δεν προετοίμασε την άμυνα του, δεν ενίσχυσε την υλικοτεχνική του υποδομή και δεν ενίσχυσε ουσιαστικά το ανθρώπινο δυναμικό του.
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΓΝ Ζακύνθου είναι σημαντικά και καταδεικνύουν με τον πιο έντονο τρόπο την ανεπάρκεια και την ανικανότητα της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, της Διοίκησης 6ης ΥΠΕ και του Νοσοκομείου. Από τους 89 γιατρούς που προβλέπει ο οργανισμός, το Νοσοκομείο Ζακύνθου λειτουργεί με μόλις 38 και οι περισσότερες κλινικές έχουν τους μισούς από τους γιατρούς που απαιτούνται για την ομαλή λειτουργία τους.
Συγκεκριμένα, η ορθοπεδική κλινική λειτουργεί με μόνο δύο ειδικευμένους γιατρούς, ενώ θα έπρεπε να διαθέτει έξι, τέσσερις ειδικευμένους και δυο ειδικευόμενους. Το αποτέλεσμα είναι οι εναπομείναντες γιατροί να μην μπορούν να πάρουν άδειες, ούτε τα ρεπό που προβλέπονται με συνέπεια την εξάντλησή τους.
Εν μέσω της τουριστικής περιόδου, κατά την οποία το νησί της Ζακύνθου επισκέφθηκαν περισσότεροι από 150.000 τουρίστες, το νοσοκομείο παρέμεινε χωρίς ορθοπεδικούς, αφού και οι δύο γιατροί της ορθοπεδικής κλινικής έλειπαν με αναρρωτική άδεια. Έτσι, η καθημερινή και 24ωρη εφημερία του νοσοκομείου, έμεινε ακάλυπτη από ορθοπεδικό.
Η διαλυτική αυτή κατάσταση, υποχρέωσε την Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Ζακύνθου (ΕΝΙΖ) να εκδώσει ανακοίνωση, με την οποία κατήγγειλε τις σοβαρές ελλείψεις του Νοσοκομείου και ζήτησε να ληφθούν μέτρα για την επίλυση του προβλήματος.
Η διοίκηση του Νοσοκομείου Ζακύνθου από την άλλη μεριά δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται το πρόβλημα, αφού στην προκλητική απάντησή της στην ανακοίνωση της ΕΝΙΖ, αντί να δείξει ότι ενδιαφέρεται για την επιχειρησιακή ετοιμότητα και την επαρκή χρηματοδότηση του νοσοκομείου, χαρακτηρίζει ενέργεια σκοπιμότητας την ταυτόχρονη απουσία των δύο γιατρών της ορθοπεδικής κλινικής και εκφράζει τον αυτοθαυμασμό της για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε το πρόβλημα αυτό.