Η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Τρικάλων πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19 Ιανουαρίου στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου.
Θέμα συζήτησης ήταν τα σοβαρά προβλήματα των εφημεριών, μετά από 3 αντιφατικές αποφάσεις της εναπομείνασας Διοίκησης του Νοσοκομείου, που προσπαθούσε να υποτάξει το πρόγραμμα εφημεριών στη πίστωση που χορηγήθηκε, καθώς και η οριστική παραίτηση του Διοικητή του Νοσοκομείου.
Οι γιατροί του Νοσοκομείου περιέγραψαν με μελανά χρώματα τη σημερινή κατάσταση.
Ο Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής ανακοίνωσε την έναρξη της λειτουργίας της Μονάδος Εμφραγμάτων, αλλά δεν εγκρίθηκαν ακόμη οι 2 θέσεις ειδικευόμενων που έχουν ζητηθεί ( περιλαμβάνονται στις 300 θέσεις στις οποίες κατέληξε η Κοινή Επιτροπή Υπουργείου Υγείας – ΟΕΝΓΕ ), ενώ εκκρεμότητες υπάρχουν και με τη νοσηλευτική στελέχωση καθώς ο παραιτηθείς Διοικητής πιέζονταν – από πολιτικούς « παράγοντες» – να ανακαλέσει την επιστροφή νοσηλευτριών που είχαν αποσπαστεί σε αλλότρια καθήκοντα, και τοποθετήθηκαν στη Μονάδα Εμφραγμάτων, για να αρχίσει τη λειτουργία της την 25-1-2010.
Στη ΜΕΘ δεν προστέθηκε κανείς στο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, για να αποδοθούν σε λειτουργία άλλα 4 διαθέσιμα κρεβάτια (η Υπουργός Υγείας είχε ανακοινώσει την απόδοσή τους μετά την 10-1-2010 ).
Εκκρεμούν οι κρίσεις Διευθυντών στη Μαιευτική, Πνευμονολογική και Ουρολογική Κλινική, και στο Ακτινολογικό Εργαστήριο, όπως και η έγκριση των αναβαθμίσεων του δευτέρου εξαμήνου.
Εκκρεμεί η πρόσληψη 20 νέων ειδικευμένων γιατρών στο Νοσοκομείο, 2 στο Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας, και 7 νέων ειδικευόμενων ( περιλαμβάνονται στις 2000 νέες θέσεις ).
Εκκρεμεί η ανακατασκευή του παλαιού κτιρίου, όπου προβλέπεται να λειτουργήσει η Ψυχιατρική Κλινική και ο κοιτώνας εφημερευόντων.
Πρότυπο εφημέρευσης συνεχίζει να μην υπάρχει, και αυτό οδηγεί σε εσωτερικές τριβές της ιατρικής υπηρεσίας για τις περικοπές στο πρόγραμμα εφημεριών.
Η Γενική Συνέλευση των γιατρών του Νοσοκομείου Τρικάλων κατέληξε σε κραυγή αγωνίας προς κάθε Αντιπροσωπευτικό Όργανο, για την ακυβερνησία του Νοσοκομείου σε περίοδο οξύτατων συσσωρευμένων προβλημάτων και ανέθεσε στο Επιστημονικό Συμβούλιο να καταρτίσει το προτεινόμενο ανελαστικό πρόγραμμα εφημερίας και στους αντιπροσώπους της στο 7ο Συνέδριο της ΟΕΝΓΕ να μεταφέρουν τα προβλήματα στη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, απαιτώντας επείγουσα αλλαγή ρυθμών στην αντιμετώπιση της απαξίωσης του ΕΣΥ και νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με επίλυση κάθε εκκρεμότητας.
Σάκης Παπαδόπουλος