Μαγιορκίνης για μελέτη Λύτρα: Άλλα ντ’ άλλα- της Παρασκευής το γάλα

Μετά τον ορυμαγδό αντιδράσεων που ξέσπασε από τη δημοσιοποίηση της μελέτης του Θεόδωρου Λύτρα εκδηλώθηκε οργανωμένη εκστρατεία υποβάθμισης από κυβερνητικά στελέχη, με σκοπό να προστατευθούν το Μαξίμου και υπουργείο Υγείας

Σε αρωγή της κυβερνητικής προσπάθειας προσέτρεξε ο κ. Γκίκας Μαγιορκίνης (αλλοίμονο!), ο οποίος δήλωσε ότι συμφωνεί μεν με τα ευρήματα της μελέτης, αλλά όχι με τα… συμπεράσματα!

Παρ΄ ότι εμφανίστηκε στο προστατευμένο περιβάλλον του ΣΚΑΙ, η όλη παρουσία του κ. Μαγιορκίνη ήταν θλιβερή για έναν επιστήμονα. Προσπαθούσε να εφεύρει μειονεκτήματα στη μελέτη και να εξαφανίσει την υπερβάλλουσα θνησιμότητα, την οποία διαπίστωσαν όλοι οι διεθνείς επιστημονικοί οργανισμοί, αλλά ο εν λόγω δεν αντιλήφθηκε.

Η απάντηση Λύτρα

Από πλευράς του ο κ. Λύτρας, σε αναρτήσεις του στο Twitter απαντάει ότι δεν γίνεται κριτική «λέγοντας ό,τι μας κατέβει στα τηλεπαράθυρα, φυσικά χωρίς αντίλογο, διαδίδοντας συστηματικά κακοήθειες στα ΜΜΕ ή στα social media και πετώντας τη μπάλα στην εξέδρα π.χ. κοιτώντας ποιος λέει (ή δεν λέει) και όχι τι λέει».

Μάλιστα σημειώνει ότι η μελέτη είναι δημοσιευμένη πάνω από 9 μήνες τώρα κι έχει και 2 citations.

«Η χθεσινή δεν είναι παρά η ίδια ακριβώς ανάλυση, με ίδια ακριβώς μεθοδολογία κ τους ίδιους (μνημονευόμενους στο Discussion) περιορισμούς, απλά με περισσότερα στοιχεία (έως Απρίλιο 2022). Μέχρι σήμερα δεν έχει υποβληθεί κανένα σχετικό Letter to the editor. Αυτό σημαίνει δύο τινά:

Ή κανένας δε βρήκε τη μελέτη σημαντική/ενδιαφέρουσα ώστε να δώσει σημασία

Ή κανένας δε βρήκε να προσάψει κάτι βάσιμο, που δε θα έκανε ρεζίλι τον ίδιο / την ίδια….» σημειώνει με αιχμηρό ύφος.