ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ και φέτος με επιτυχία οι εργασίες του 3ου Διήμερου Διεθνούς Συνεδρίου «¶τομα με αναπηρία και ΜΜΕ», που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας – Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης.
Στο Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Τύπου της ΓΓΕ – ΓΓΕ συμμετείχαν ως ομιλητές 40 προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Πεντακόσια περίπου άτομα προσήλθαν από την Αθήνα και την περιφέρεια – ανάμεσά τους εκπρόσωποι 90 φορέων, από το χώρο της αναπηρίας και ευρύτερα. Χίλια εξακόσια άτομα παρακολούθησαν τις εργασίες μέσω Internet.
Ο υπουργός Επικρατείας Θεόδωρος Ρουσόπουλος, κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του, αναφέρθηκε στην υλοποίηση όλων των δεσμεύσεων που είχαν αναληφθεί και προανήγγειλε τη νέα δομή του Συνεδρίου. Στο 4ο Συνέδριο του 2009 προσκαλούνται φορείς και ιδιώτες να καταθέσουν σχετικές απόψεις και προτάσεις μέσω Διαδικτύου ή ταχυδρομικώς.