ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ: Το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης διαθέτει Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών μέσα στο Νεογνολογικό τμήμα του νοσοκομείου.
Λειτουργεί από την ίδρυση του νοσοκομείου περίπου το 1979 και είναι δυναμικότητας 20 κλινών. Εξυπηρετεί όλη την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Εχει 15 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό και 5 γιατρούς. Οι γεννήσεις που γίνονται κάθε χρόνο στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης είναι περίπου 1.700 μωρά και στην περιοχή της Θράκης 6.500 τον χρόνο.
ΙΩΑΝΝΙΝΑ: Υπάρχει ΜΕΝΝ στο πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της πόλης και λειτουργεί από την ίδρυσή του περίπου το 1991. Η Μονάδα αυτή εξυπηρετεί όλη την Ηπειρο, τα Ιόνια νησιά, περισσότερο την Κέρκυρα και τη Λευκάδα, πολλές φορές τη Δυτική Μακεδονία και σε μεγάλο βαθμό την Αλβανία. Πρόκειται για μια μονάδα που ενώ διαθέτει υλικοτεχνική υποδομή, δυναμικότητας 25 θερμοκοιτίδων, έχει πολύ μεγάλες ελλείψεις, κατά κύριο λόγο σε εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό.
ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ «ΕΛΕΝΑ»: Υπάρχει νεογνολογικό τμήμα που αποτελείται από Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) στην οποία παρέχεται απλή και ενδιάμεση νοσηλεία με 46 κλίνες. Υπάρχει επίσης και Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας δυναμικότητας 20 θερμοκοιτίδων. Η Μονάδα πλέον δεν επαρκεί για να καλύψει ακόμα και τις ανάγκες του ίδιου του μαιευτηρίου. Παλαιότερα υπήρχε δυνατότητα να μεταφερθούν στη ΜΕΝΝ και παιδιά από την επαρχία, σήμερα όμως μπορεί νεογνά που γεννιούνται στο «Ελενα» λόγω πληρότητας της Μονάδας να σταλούν με διακομιδή σε άλλα νοσοκομεία.
ΑΤΤΙΚΟ: Δυο χρόνια ζωής κλείνει φέτος η ΜΕΝΝ του νοσοκομείου, δυναμικότητας 22 θερμοκοιτίδων, αλλά μέχρι σήμερα δουλεύει κατά το 1/3. Στη Μονάδα νοσηλεύονται συνήθως 7 νεογνά. Από τα τρία δωμάτια που διαθέτει είναι ανοιχτό και λειτουργεί μόνο το ένα, λόγω της έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού. Το ήδη υπάρχον προσωπικό δεν επαρκεί για να στελεχώσει το υπόλοιπο κομμάτι της Μονάδας.