Για το λόγο αυτό, νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου υπό στενή ιατρική παρακολούθηση και φροντίδα, ενώ η κατάστασή του χαρακτηρίζεται σοβαρή.
Στο μεταξύ, συνάντηση για τη νέα γρίπη είχαν χθες ο υπουργός Υγείας, Δημήτρης Αβραμόπουλος με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο. Οι δύο πλευρές αποφάσισαν τη συνεργασία πολιτείας και εκκλησίας για τη δημιουργία αναχώματος κατά του ιού.
“Η αρχή της προνοητικότητας είναι η βασική αρχή πάνω στην οποία στηρίχτηκε όλος ο προγραμματισμός. Κι όλα αυτά βέβαια, κάτω από την αρχή της διαφάνειας. Πρέπει πάντα να λέμε την αλήθεια. Ο κόσμος να γνωρίζει πώς έχουν τα πράγματα και μέσα από τους σχεδιασμούς της πολιτείας να συμμετέχει και ο πολίτης, ώστε από κοινού να φέρνουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα”, δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος.
Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος τόνισε ότι όλος ο μηχανισμός της Εκκλησίας είναι στη διάθεση του υπουργείου Υγείας. Επίσης ανακοίνωσε ότι ορίστηκε ένας εκπρόσωπος ιεράρχης που θα συμμετέχει στις συζητήσεις και τα συμβούλια για τη νέα γρίπη, ενώ η Εκκλησία θα οργανώσει ομιλίες, εκπομπές και θα διανείμει έντυπα για την ενημέρωση των πιστών.
Για εκπόνηση επιχειρησιακού σχεδίου για τη νέα γρίπη και συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, τα πανεπιστήμια, την εκπαιδευτική κοινότητα, την τοπική αυτοδιοίκηση, τους γονείς και τους μαθητές έκανε λόγο ο υπουργός Παιδείας, ¶ρης Σπηλιωτόπουλος.
Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Τους 700 έφθασαν οι νεκροί
Ο ιός της νέας γρίπης Α (H1N1) προκάλεσε από το Μάρτιο, οπότε έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του, το θάνατο τουλάχιστον 700 ανθρώπων, δήλωσε η εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Αφαλούκ Μπατιασέβι. Ο τελευταίος απολογισμός που είχε δημοσιευθεί στις 6 Ιουλίου στην ιστοσελίδα του ΠΟΥ ήταν 429 νεκροί. Όπως διευκρίνισε χθες η εκπρόσωπος του ΠΟΥ, μεταξύ των μέτρων που μπορούν να ληφθούν για να περιοριστεί η εξάπλωση της επιδημίας είναι και το κλείσιμο των σχολείων. Τόνισε όμως ότι οι σχετικές αποφάσεις θα πρέπει να ληφθούν από την κάθε χώρα ξεχωριστά, καθώς εναπόκειται στις τοπικές κυβερνήσεις να εξετάσουν τα μέτρα που θεωρούν ότι είναι τα πιο κατάλληλα για την κατάσταση που αντιμετωπίζουν”.
Το Λονδίνο, πάντως, αντιμετωπίζει με επιφύλαξη την άποψη ότι, αν δεν ανοίξουν τα σχολεία το φθινόπωρο, θα επιβραδυνθεί η ταχύτητα μετάδοσης της νέας γρίπης. Κατά τις βρετανικές αρχές υγείας, το μη άνοιγμα των σχολείων “θα προκαλούσε μεγάλη κοινωνική αναστάτωση”, ενώ θα ετίθετο το ερώτημα “πότε θα ανοίγαμε πάλι τα σχολεία, αν η επιδημία διαρκούσε πολλούς μήνες;”