Νοσοκομείο Σαντορίνης

Μα τί λύσσα είναι αυτή με το νέο Νοσοκομείο Σαντορίνης!

Νέο, τρόπος του λέγειν, μιας και το Νοσοκομείο έμενε έξι χρόνια κλειστό και ούτε η ΠΟΕΔΗΝ που σήμερα λυσσομανά, ούτε ο Πατούλης που σεγκοντάρει την ΠΟΕΔΗΝ, ούτε η ΑΡΣΙ που σεγκοντάρει τον Πατούλη ζητούσαν ν΄ ανοίξει το Νοσοκομείο.

Τώρα όμως που άνοιξε και ξεκίνησε ν΄ αντιμετωπίζει εκατοντάδες περιστατικά (συγκεκριμένα 602 περιστατικά σε τρείς μέρες) βρήκαν όλου του κόσμου τα στραβά να τα χρεώσουν στο υπουργείο Υγείας που πήρε το ρίσκο να το λειτουργήσει, μεταφέροντας σ΄ αυτό όλο το προσωπικό από το ΚΥ και προσλαμβάνοντας επιπλέον προσωπικό, ενώ δεκάδες προβλήματα πρέπει να αντιμετωπιστούν τους επόμενους μήνες.

Η «αριστερή» αντίρρηση λέει πως το Νοσοκομείο δεν λειτουργεί ως δημόσιο, αλλά ως μονάδα της ΑΕΜΥ. Και ποια είναι η ΑΕΜΥ; Εταιρεία του Ελληνικού Δημοσίου, η οποία διαθέτει μόνο μία μετοχή, την οποία κατέχει το υπουργείο Υγείας.

Η κατά ΠΟΕΔΗΝ αντίρρηση λέει πως το Νοσοκομείο, αφού δεν έχει στελέχωση στο 100% των οργανικών θέσεων, καλύτερα να μείνει κλειστό μέχρι να δημιουργηθούν οι ιδανικές συνθήκες στελέχωσης.

Η κατά Πατούλη αντίρρηση υιοθετεί τα επιχειρήματα της ΠΟΕΔΗΝ και καλεί το υπουργείο Υγείας «να δείξει την απαραίτητη σοβαρότητα». Προφανώς έχει ως μέτρο σοβαρότητας τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος είχε δηλώσει ορθά-κοφτά στους φορείς του νησιού πως το Νοσοκομείο θα λειτουργούσε ως ιδιωτική κλινική και αναζητούσε όμιλο στον οποίο θα το εκχωρούσε.

 

Ας πάψουν να χύνουν μαύρο δάκρυ κάθε φορά που επιχειρείται κάτι θετικό στον τομέα της υγείας.

Μόνο τον Ψυχάρη συγκινούν πλέον τα δάκρυά τους..