Ο Αθ. Εξαδάκτυλος απηύθυνε βαρυσήμαντο διάγγελμα στους γιατρούς επ΄ ευκαιρία του Πάσχα

Μέχρι τώρα οι εκάστοτε Πρόεδροι του ΠΙΣ απηύθυναν στους γιατρούς ευχές με ευχετήρια κάρτα, πιστεύοντας πως διαγγέλματα απευθύνουν μόνον αρχηγοί κρατών και όχι πρόεδροι συλλόγων.  

Ευτυχώς, αυτή τη μίζερη αντίληψη ανέτρεψε ο Αθ. Εξαδάκτυλος, ο οποίος απηύθυνε προχτές βαρυσήμαντο διάγγελμα επ΄ ευκαιρία του Πάσχα (κλικ εδώ).

Το μήνυμα Εξαδάκτυλου σε πρώτη ανάγνωση φαίνεται να έχει αποδέκτες τους γιατρούς, «τόσο του κρατικού όσο και του ιδιωτικού τομέα». Εντούτοις ο Πρόεδρος, παρά το κλίμα Αγάπης των ημερών, αφήνει υπονοούμενα και προς την εξουσία.

Συγκεκριμένα εκτοξεύει αιχμές πως την “επόμενη μέρα” θα διεκδικήσει όσα δικαιωματικά αξίζουν στους γιατρούς.

Στο Μέγαρο Μαξίμου αρχικά επικράτησε ανησυχία για το ενδεχόμενο ο Πρόεδρος του ΠΙΣ να έχει προσχωρήσει στο κίνημα «θα λογαριαστούμε μετά», στο οποίο συγκαταλέγονται αριστεριστές, εξωκοινοβουλευτικοί και αναρχοαυτόνομοι. Όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα διαβεβαίωσαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως τέτοιο ενδεχόμενο δεν υφίσταται κι έτσι αποφεύχθηκε ένας ακόμη σοβαρός πονοκέφαλος για τον πρωθυπουργό.

Ανάλογο μήνυμα είχε πρόθεση να απευθύνει και πέρσι ο κ. Εξαδάκτυλος, αλλά τη Μεγάλη Πέμπτη αποπέμφθηκε από τον υπουργό Υγείας λόγω της νοθείας στις εκλογές του ΠΙΣ και το «ατύχημα» με την απώλεια της κάλπης.

Περασμένα- ξεχασμένα.

Τώρα ο κ. Εξαδάκτυλος είναι πρόεδρος, αν και το προεδρείο είναι μειοψηφικό και καρκινοβατεί, κινδυνεύοντας να διαλυθεί από διαγκωνισμούς και ασήμαντες αφορμές. Τέτοια αφορμή υπήρξαν τα voucher κατάρτισης και η προμήθεια που ο ίδιος είχε εξασφαλίσει, στην οποία όμως διαφωνούσαν τα υπόλοιπα μέλη του προεδρείου, καθώς και η εμμονή του να συμπεριφέρεται ως  Σάρλ Ντεγκόλ.

Πιθανόν η Ντεγκολική του εμμονή ήταν αυτή που τον παρακίνησε να απευθύνει διάγγελμα, το οποίο προκάλεσε σχόλια για αμετροέπεια.

Joyeuses Pâques γαλλιστί, για να συνεννοούμεθα..
 
Ygeianet